Επανέναρξη διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό την Παρασκευή. Συνάντηση Αναστασιάδη - Ακιντζί - Μπαρθ

Επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό την Παρασκευή, 15 Μαΐου, ανακοίνωσε ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Άιντα μετά το δείπνο που παρέθεσε στους ηγέτες των δύο κοινοτήτων, Νίκο Αναστασιάδη και Μουσταφά Ακιντζί, στο Λήδρα Πάλας.

Ο κ. Άιντα είπε ότι το δείπνο έγινε σε θετικό κλίμα και οι δύο ηγέτες μοιράστηκαν τις φιλοδοξίες τους για το μέλλον της Κύπρου.

Υπέδειξε
ότι συμφώνησαν να αξιοποιηθεί η δυναμική και η νέα ευκαιρία και να προχωρήσουμε μπροστά χωρίς καμία καθυστέρηση. Ανέφερε επίσης ότι και οι δύο ηγέτες διατύπωσαν την ισχυρή τους δέσμεση να το πράξουν.

Λίγο πριν από το δείπνο, έγινε συνάντηση των κ.κ. Αναστασιάδη και Ακκιντζί με τον Εσπέν Άϊντα. Όταν πέρασαν στην αίθουσα του δείπνου προσήλθαν και οι διαπραγματευτές κ.κ. Μαυρογιάννης και Ναμί.

Σημειώνεται ότι το ξενοδοχείο «Λήδρα Πάλας» βρίσκεται στη νεκρή ζώνη της Λευκωσίας, στο οποίο από το 1974 εδρεύει απόσπασμα της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ.

Πρώτος έφτασε ο κ. Αναστασιάδης και ακολούθησε ο κ. Ακιντζί. Στο όχημα του πρώτου ήταν η σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας και στο όχημα του δεύτερου, η σημαία της καλούμενης «τουρκικής δημοκρατίας βορείου Κύπρου».

Σκωτσέζοι στρατιώτες της ειρηνευτικής δύναμης, υποδέχθηκαν τους δύο ηγέτες υπό τους ήχους γκάιντας.

Πηγή: Φιλελεύθερος, ΑΠΕ-ΜΠΕ

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα