Εντοπίστηκε σπάνια κίτρινη χελώνα στην Ινδία

Μια εξαιρετικά κίτρινη σπάνια χελώνα βρέθηκε στην Ινδία πρόσφατα με το βίντεο του ερπετού να κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Η περίεργη χελώνα έχει μοναδική όψη. Την εντόπισαν κάτοικοι της περιοχής Balasore ενώ την παρέδωσαν σε δασικούς υπαλλήλους οι οποίοι είπαν πως πιθανότατα πρόκειται για μια αλμπίνο, δηλαδή μια μετάλλαξη της κοινής χελώνας.

Το National Geographic αναφέρει πως ο αλμπινισμός δεν συναντάται συχνά στα ζώα,

αλλά μπορεί να επηρεάσει κάποια από αυτά.

Τα περισσότερα ζώα αλμπίνο μπορεί να αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην διαβίωσή τους στην φύση. Τα ζώα που δεν είναι θηλαστικά, όπως η χελώνα, μπορούν επίσης να είναι αλμπίνο, αλλά μπορεί να μην φαίνονται εντελώς λευκά επειδή παράγουν άλλες χρωστικές εκτός από την μελανίνη.

A rare yellow turtle was spotted in India pic.twitter.com/tdP0tt2gbi

Reuters (@Reuters) July 21, 2020

Μιλώντας στα διεθνή πρακτορεία, ο φύλακας άγριας ζωής Bhanoomitra Acharya ανέφερε πως πρόκειται για ένα σπουδαίο εύρημα.

«Η χελώνα αυτή που κατάφερε να διασωθεί έχει κίτρινο σώμα και κρανίο. Πραγματικά δεν πρόκειται για κάτι συνηθισμένο. Δεν έχω δει ποτέ αντίστοιχο θέαμα στην ζωή μου», συμπλήρωσε.

Rare, 'never seen before' yellow turtle rescued in India https://t.co/RQr0TvmcOMpic.twitter.com/bPGpegkQ2t

ABC 7 Chicago (@ABC7Chicago) July 21, 2020

Τον περασμένο μήνα, μια χελώνα Trionychidae, με μαλακό κέλυφος που συνήθως βρίσκεται στην Αφρική, την Ασία και τη Βόρεια Αμερική, εντοπίστηκε από έναν ψαρά. Η χελώνα απελευθερώθηκε αργότερα πίσω στην περιοχή όπου βρέθηκε.

Άλλοι ειδικοί επισημαίνουν πως πλάσματα αυτού του είδους μπορεί να βρεθούν στο Πακιστάν, στη Σρι Λάνκα, την Ινδία, το Νεπάλ, το Μπαγκλαντές και την Μιανμάρ. Το ερπετό είναι παμφάγο και συνήθως καταναλώνει σαλιγκάρια, βατράχια και διάφορα φυτά.

Το μικροσκοπικό πλάσμα ονομάστηκε «Little Alby».

(Με πληροφορίες από CNN)

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Καλούμε την Τουρκία να σταματήσει τις επιχειρήσεις που σχεδιάζει με τη Navtex Συμβιβασμοί και παράθυρο ευκαιρίας από τις Βρυξέλλες Σύνοδος κορυφής: Τί έγινε σωστά τώρα - και εντελώς λάθος στη δεκαετία της οικονομικής κρίσης
Keywords
Τυχαία Θέματα