Έντονη η αντίδραση του υπουργείου Οικονομικών στο δημοσίευμα της FAS

«Σοκ» προκάλεσε στους αξιωματούχους της Ευρωζώνης το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν παρουσίασε προτάσεις για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στις συνομιλίες της περασμένης εβδομάδας γράφει σε δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS) με αξιωματούχο μάλιστα να φέρεται να σημειώνει ότι Έλληνας εκπρόσωπος συμπεριφέρθηκε σαν «ταξιτζής». Άμεση ήταν και η αντίδραση του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο με ανακοίνωσή του σημειώνει ότι το δημοσίευμα της FAS υπονομεύει τη διαπραγμάτευση.

«Εάν και όταν οι αναγνώστες της
FAZ διαβάσουν τα πρακτικά του τελευταίου Euroworking Group, η εφημερίδα θα δυσκολευτεί να δικαιολογήσει τον τίτλο και το περιεχόμενο του άρθρου της», επισημαίνουν χαρακτηριστικά κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών
σημειώνοντας ότι τέτοια δημοσιεύματα υπονομεύουν τη διαπραγμάτευση και την Ευρώπη.

Τη ίδια ώρα, με δημοσίευμα του το Reuters επιμαίνει με άρθρο του ότι «η Ελλάδα ίσως να τίναξε στον αέρα την καλύτερη ελπίδα της για συμφωνία». Ειδικότερα, σημειώνεται πως ακόμη και αν η χώρα μας επιβιώσει τους επόμενους τρεις μήνες, ταλαντευόμενη στο χείλος της χρεοκοπίας, η Ελλάδα πιθανώς να έχει χάσει την ευκαιρία της για μια μακροχρόνια συμφωνία για το χρέος της, καθώς έχει αποξενώσει τους εταίρους της στην Ευρωζώνη, και μάλιστα την στιγμή που τους χρειάζεται περισσότερο από ποτέ.

Χθες, Μεγάλο Σάββατο, πραγματοποιήθηκε εκτάκτως τηλεδιάσκεψη από το Brussels Group όπου καθορίστηκε η ατζέντα των συζητήσεων που θα αρχίσουν τις επόμενες ημερες.

«Σε κλίμα συνεργασίας συνεδρίασε, σήμερα 11/04/2015, με τηλεδιάσκεψη το Brussels Group και προσδιόρισε την ατζέντα των θεματικών ενοτήτων και το περιεχόμενό τους, που θα συζητηθούν τις επόμενες ημέρες», επεσήμανε σε σχετική ανακοίνωσή του το ΥΠΟΙΚ.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν οι επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας από ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ και από ελληνικής πλευράς, ο Πρόεδρος του ΣΟΕ Γιώργος Χουλιαράκης και ο Γ.Γ. δημοσιονομικής πολιτικής Νίκος Θεοχαράκης.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα