Έντεκα τόνοι ιατρικού υλικού, δωρεά από τα ΗΑΕ

Πρόκειται για ιατρικό υλικό περίπου 11 τόνων που περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- ειδικές φόρμες ιατρικής προστασίας, ιατρικά γάντια, καλύμματα ιατρικών παπουτσιών και απολυμαντικά.

Η βοήθεια έρχεται μετά από πρωτοβουλία των Α.Ε. Σεϊχη Μοχάμεντ Μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναγιάν, Διαδόχου του Άμπου Ντάμπι και του Σεϊχη Ταχνούν Μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναγιάν, Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας των Η.Α.Ε, και όπως αναφέρουν πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου, επιβεβαιώνει τη στενή σχέση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων με την Ελλάδα. Μια σχέση που ξεκινά από

την οικονομική συνεργασία αλλά με την εμπιστοσύνη που αυτή χτίζει εξελίσσεται σε δεσμό φιλίας.

Ο Πρωθυπουργός ευχαρίστησε προσωπικά τους υψηλούς αξιωματούχους της αραβικής χώρας και τόνισε ότι «Οι σχέσεις φιλίας και εμπιστοσύνης με τα Η.Α.Ε. αποδεικνύονται πολύτιμες, αυτές τις δύσκολες ώρες, και ήδη βρίσκουν έκφραση με την αλληλεγγύη που εκδηλώνεται, ιδίως με την αποστολή πολύτιμου υγειονομικού υλικού».

Εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης το υλικό παρέλαβε η βασική ομάδα που εργάζεται ώστε να θωρακιστεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας άμεσα αλλά και μεσοπρόθεσμα: Μάριος Θεμιστοκλέους, Πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Προμηθειών Υγείας, Γιάννης Κωτσιόπουλος, Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Γιώργος Μυλωνάκης, Γενικός Γραμματέας της Βουλής, Γρηγόρης Δημητριάδης, Γενικός Γραμματέας Εξωστρέφειας.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ... Αποστολή εξετελέσθη: Βρισκόταν σε καραντίνα κι έστειλε τον σκύλο του για ψώνια Κορονοϊός: Γιατί στη Γερμανία το ποσοστό θνησιμότητας είναι τόσο χαμηλό Τουρκία: Δημοφιλής τραγουδιστής εύχεται ο κορονοϊός να χτυπήσει την Ελλάδα
Keywords
Τυχαία Θέματα