Ενωτικοί εμφανίστηκαν οι «53» στην πρώτη τους δημόσια εμφάνιση μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου

Ενωτικό χαρακτήρα δίνουν οι «53» στην πρώτη τους δημόσια εμφάνιση μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου. Στην εκδήλωση στην ΕΣΗΕΑ συμμετέχουν ο Πάνος Λάμπρου, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, η βουλευτής και τέως υπουργός Τασία Χριστοδουλοπούλου και ο πανεπιστημιακός -μέλος της Κεντρικής Επιτροπής
του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Σπαθής. Συνολικά βρίσκονται περίπου 7 βουλευτές – στοιχείο που δείχνει την δύναμη της ομάδας μετά τις εκλογές: Ευκλείδης Τσακαλώτος, Μιχάλης Δρίτσας, Χρήστος Μαντάς, Χριστόφορος Παπαδόπουλος, Χρήστος Καραγιαννίδης, Αννέτα Καββαδία, Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Η Α. Καββαδία είπε ότι «είμαστε αποφασισμένοι να διαφυλάξουμε την αριστερή μας συνείδηση» και σημείωσε ότι «σε ένα σύγχρονο αριστερό κόμμα οι τάσεις δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να περιθωριοποιούνται». Ο Μ. Σπαθής αναφέρθηκε στην «ανάγκη συζήτησης του κόμματος με τις κοινωνικές ομάδες που εκπροσωπεί για να διαμορφώσει το παράλληλο πρόγραμμα», ενώ ο Π. Λάμπρου σχολίασε τα περί «επιστροφής των 53»: είπε η επιστροφή των 53, λες και εμείς είχαμε πάει βόλτα».

Υπογράμμισε ότι οι «53» «ήταν και είναι ανοιχτό ιδεολογικό ρεύμα μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ» και υπενθύμισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δημιουργήθηκε μέσα από τις διαφορές» και «δεν θα επικρατήσει ποτέ σιωπή νεκροταφείου». Για το μνημόνιο υπογράμμισε ότι «για μας είναι ξένο εχθρικό προϊόν πραξικοπήματος», ενώ διαφώνησε με τα περί εθνικής συναίνεσης λέγοντας ότι «δεν υπάρχουν εθνικά σχέδια και εθνικές συναινέσεις που καλλιεργούνται και από τον ΣΥΡΙΖΑ ότι μπορούμε να συνεννοηθούμε με τους απέναντι».

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα