Ένοπλη επίθεση στη Μασσαλία, την οποία επισκέπτεται ο Βαλς

Κουκουλοφόροι οπλισμένοι με Καλάσνικοφ πυροβόλησαν αστυνομικούς στη Μασσαλία. Στην πόλη αναμένεται επίσκεψη του πρωθυπουργού Manuel Valls.

Hooded gunmen have fired on police in the French city of Marseille http://t.co/oqxsBqnsO6 pic.twitter.com/ONSowGwuhk

Sky News (@SkyNews) February
9, 2015

H κινητοποίηση των δυνάμεων ασφαλείας είναι τεράστια, καθώς η χώρα παραμένει σε επιφυλακή: Σύμφωνα με το France Info, εκτός από τα περιπολικά που εμφανίστηκαν, άρχισε να πετά πάνω από το σημείο ένα ελικόπτερο της αστυνομίας ενώ ένα σχολείο και ένα νηπιαγωγείο στην περιοχή εκκενώθηκαν.

Gunmen open fire in French city of Marseille, during PM Valls' visit http://t.co/BMSi0I2YjT pic.twitter.com/gkIn7Cd8f6

Haaretz.com (@haaretzcom) February 9, 2015

Όπως έγραψε στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα Le Figaro, ο διευθυντής της αστυνομίας της Μασσαλίας Πιέρ-Μαρί Μπουρνικέλ φέρεται να τραυματίστηκε στο περιστατικό που σημειώθηκε στη συνοικία Λα Καστελάν στη βόρεια Μασσαλία.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, πρόκειται μάλλον για ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ αντίπαλων συμμοριών και η υπόθεση συνδέεται με τα ναρκωτικά.

Ο διευθυντής της αστυνομίας της πόλης έσπευσε στο σημείο μετά τους πρώτους πυροβολισμούς και το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε φέρεται να δέχθηκε πυρά από αγνώστους.

Η αντιδήμαρχος της πόλης Καρολίν Ποζμεντιέ δήλωσε ότι εκκενώθηκε ένα σχολείο και πρόσθεσε: «Αυτή η μάχη κατά της διακίνησης ναρκωτικών είναι ένας μακροχρόνιος αγώνας» .
Keywords
Τυχαία Θέματα