Ελβετία: Σάλος με «αντισημιτική» πινακίδα σε κατάστημα ενοικίασης σκι στο Νταβός

Χιόνι καλύπτει τους λόφους γύρω από το Νταβός, Ελβετία, στις 19 Ιανουαρίου 2020. Η κύρια εβραϊκή οργάνωση της Ελβετίας κατήγγειλε τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024 μια αντισημιτική πινακίδα που τοποθετήθηκε σε ένα τοπικό κατάστημα σκι κοντά στο Νταβός, απαγορεύοντας στους Εβραίους να νοικιάσουν εξοπλισμό από το κατάστημα.

Η κυριότερη εβραϊκή οργάνωση της Ελβετίας κατήγγειλε τη Δευτέρα μια αντισημιτική πινακίδα που τοποθετήθηκε σε τοπικό κατάστημα σκι κοντά στο Νταβός, απαγορεύοντας στους Εβραίους να νοικιάζουν εξοπλισμό από το κατάστημα. Η περιφερειακή αστυνομία ξεκίνησε ήδη έρευνα.

Η πινακίδα στο βουνό Πίστσα πάνω από το Νταβός, μια πόλη γνωστή για τη φιλοξενία της ετήσιας συνάντησης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ της παγκόσμιας ελίτ κάθε Ιανουάριο, ανέφερε ότι το κατάστημα δεν θα νοικιάζει πλέον εξοπλισμό όπως έλκηθρα, σκι και χιονοπέδιλα σε «Εβραίους αδελφούς μας» μετά από μια σειρά «πολύ ενοχλητικών περιστατικών» - συμπεριλαμβανομένης της κλοπής ενός έλκηθρου.

Το μήνυμα, γραμμένο στα εβραϊκά, φάνηκε να απευθύνεται στους Ισραηλινούς Εβραίους που ταξιδεύουν στο Νταβός σε ολοένα αυξανόμενο αριθμό τα τελευταία χρόνια - τόσο για καλοκαιρινές όσο και για χειμερινές αποδράσεις.

De skiwinkel in Davos zegt dat hij geen uitrusting aan joden wil verhuren.
De Zwitserse winkel kondigde aan dat Joodse toeristen niet langer ski's en andere winteruitrusting zullen kunnen huren, wat tot verontwaardiging leidde binnen de Joodse gemeenschap; De winkel benadrukt dat… pic.twitter.com/viy3L8VpOI

— Joop Soesan
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ελβετία, Σάλος, Νταβός,elvetia, salos, ntavos