Ελλάδα - Λετονία 97-90

Η Εθνική σοβαρεύτηκε στο τέλος και νικώντας 97-90 τη Λετονία, εξασφάλισε το εισιτήριο για τους προολυμπιακούς και ολοκλήρωσε την παρουσία της στο Ευρωμπάσκετ. Διαφορά 17 πόντων γύρισε η ελληνική ομάδα.

Η εξέλιξη

Ηταν δύσκολο για την Εθνική να μπει απολύτως συγκεντρωμένη μετά την απογοήτευση της ήττας στο προηγούμενο ματς. Ωστόσο, ακόμα και έτσι η τεράστια αδράνεια στην άμυνα κατά το πρώτο δεκάλεπτο δεν μπορεί να δικαιολογηθεί. Ο Κατσικάρης άλλαξε πολλά σχήματα, έπαιξε με τρεις κοντούς αλλά
είδε τον αντίπαλο να σκοράρει άκοπα και να προηγείται με 5-16.

Τα πράγματα βελτιώθηκαν στοιχειωδώς στη συνέχεια για να φτάσουμε στο 17-24 (με τη Λετονία πάντως να σουτάρει με 62% εντός πεδιάς) και εντυπωσιακά στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκάλεπτου όταν ο Αντετοκούνμπο βρήκε ανοιχτό γήπεδο και τελείωσε φάσεις. Στο 14' η Ελλάδα πέρασε εκ νέου μπροστά (28-27) και παίζοντας πάλι με τρεις κοντούς έφτασε τη διαφορά στο +9 (37-28). Εκεί όμως τα φώτα της συγκέντρωσης έσβησαν και πάλι με αποτέλεσμα οι Λετονοί να τρέξουν ένα σερί 16-0 και να πάνε στα αποδυτήρια με διαφορά 7 πόντων (37-44). Eιρήσθω εν παρόδω η Εθνική τελείωσε το πρώτο ημίχρονο με 10 λάθη.

Τα πράγματα χειροτέρεψαν στην αρχή του τρίτου δεκαλέπτου όταν οι Λετονοί, χτυπώντας από το τρίποντο, εκτόξευσαν τη διαφορά στους 15 πόντους (37-52). Οι διεθνείς είχαν βραχυκυκλώσει στην επίθεση, στην άμυνα έχαναν συνεχώς παίκτες με αποτέλεσμα η διαφορά να πάει και στους 17 (39-56) ενώ ο χρόνος άρχισε να λιγοστεύει. Για πολλοστή φορά ο Κατσικάρης επιστράτευσε ένα σχήμα με τρεις κοντούς το οποίο δούλεψε έτσι ώστε η Εθνική να μειώσει στους 8 και να δείξει ότι έχει σφυγμό. Η αντεπίθεση είχε και συνέχεια με αποτέλεσμα η Ελλάδα να ψαλιδίσει το χάντικαπ στον 1 και να μπει κάτω από καλύτερες προϋποθέσεις για το τελευταίο δεκάλεπτο.

Από τη στιγμή που ο Σπανούλης με φάουλ-γκολ έδωσε το προβάδισμα (63-61), η Εθνική δεν κοίταξε ξανά πίσω. Ο ηγέτης της ομάδας συνέχισε να σκοράρει, οι υπόλοιποι ανέβασαν την απόδοσή τους και η Ελλάδα απέκτησε, για πρώτη φορά στο ματς, διαφορά 6 πόντων (73-67, 76-70) χωρίςόμως να αισθανθεί άνετα αφού οι Λετονοί μείωσαν και πάλι (76-75). Ομως το τρίποντο του Πρίντεζη για το 81-75 και οι βολές του Μπουρούση για το 83-75 έδιωξαν οριστικά την αγωνία. Τους τίτλους τέλους έβαλε το τρίποντο του Αντετοκούνμπο που διαμόρφωσε το 86-75.

Η καλύτερη πεντάδα

Για ένα ακόμη παιχνίδι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά την Εθνική ομάδα. Υποθήκη για το μέλλον οι εμφανίσεις του.

Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν εκεί για να καθαρίσει την μπουγάδα για την Εθνική.

Μεγάλη ζημιά έκανε στην Εθνική ο Γιανισένοκς, ευτυχώς χωρίς να ολοκληρώσει το έργο του.

Αν και άστοχος, ο Γιάννης Μπουρούσης ήταν από τους πρωταγωνιστές της ανατροπής του σκορ.

Ο Νικ Καλάθης ήταν και πάλι ο κορυφαίος δημιουργός της Εθνικής ομάδας.

Το φύλλο αγώνα
Εστω και περιπετειώδη τρόπο, επιστρέφοντας από το -17, η Εθνική έπραξε το καθήκον της και πήρε την πρόκριση για το προολυμπιακό τουρνουά κλείνοντας με θετικό τρόπο τις υποχρεώσεις της στο Ευρωμπάσκετ. Τουλάχιστον επιτεύχθηκε ο μίνιμουμ στόχος. Αυτό φυσικά δεν ικανοποιεί σε καμία περίπτωση την ομάδα που μπήκε στη διοργάνωση με μεγαλεπίβολα σχέδια. Η συνέχεια πάντως στα μεγάλα ραντεβού διασφαλίστηκε.

Τα δεκάλεπτα: 17-24, 37-44, 60-61, 97-90

Ελλάδα: Μπουρούσης 20, Ζήσης 12, Σπανούλης 16, Καλάθης 15, Σλούκας 6, Καϊμακόγλου, Κουφός 5, Πρίντεζης 8, Αντετοκούνμπο 15.

Λετονία: Μέγερις 14, Φρεϊμάνις 10, Μπλουμς 2, Μπέρτανς 14, Τίμα 6, Γιανιτσένοκς 22, Στρέλνιεκς 2, Μπέρζινς 5, Βετσβάγκαρς, Μέιερς 13.

Πηγή: Contra.gr

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα