Ελευθέριος Βενιζέλος: Πώς έπιασαν τους «ταχυδακτυλουργούς» πορτοφολάδες

Εβαζαν στο στόχαστρό τους πελάτες καταστημάτων στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και τους άδειαζαν τις τσέπες με ταχυδακτυλουργικές κινήσεις. Τρεις άνδρες, υπήκοοι Γεωργίας και ηλικίας 41, 48 και 53 ετών, είχαν φτιάξει –σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές- συμμορία πορτοφολάδων και δρούσαν το τελευταίο διάστημα στο διεθνή αερολιμένα Αθηνών.

Βασικό ρόλο στη σπείρα είχε ο 53χρονος, ο οποίος συνήθιζε να κρεμάει το σακάκι του στους ώμους του και με κάλυψη αυτό

έβρισκε ευκαιρία να κλέβει πορτοφόλια και μετρητά από τις τσέπες επιβατών του αεροδρομίου, στους οποίους πήγαινε δίπλα. Οι συγκατηγορούμενοί του πραγματοποιούσαν κατόπτευση του χώρου, έβρισκαν τα υποψήφια θύματα, ενώ δημιουργούσαν περιβάλλον συνωστισμού, εάν ήταν απαραίτητο.

Τα στελέχη της Ασφάλειας του Αεροδρομίου, ύστερα από καταγγελία πολίτη, ανέτρεξαν στις κάμερες ασφαλείας τη χρονική στιγμή της κλοπής και στον χώρο, όπου εκείνη διαπράχθηκε. Στο βίντεο ανακάλυψαν τον τρόπο δράσης τους, αλλά και τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και στη συνέχεια τους εντόπισαν και τους πέρασαν χειροπέδες.

Συνολικά έχουν διαπιστώσει εννέα κλοπές, ενώ στην κατοχή τους και στις κατοικίες τους εντόπισαν τσάντες, πορτοφόλια, γυναικεία κοσμήματα, γυαλιά ηλίου, χρήματα, ακόμα και χαρτονομίσματα αξίας 43.000 δραχμών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις δικαστικές αρχές και δύο από αυτούς προφυλακίστηκαν.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΤι εκτιμάται πως προκάλεσε τον θάνατο του Αντώνη Συκάρη, σύμφωνα με φίλο τουΣτις 29 Απριλίου ανοίγει ένα στολίδι της Θεσσαλονίκης, το ON ResidenceΓλυκά Νερά: Βασανίστηκε η κοπέλα και το σκυλί, λέει ιατροδικαστής
Keywords
Τυχαία Θέματα