Εκλογές μέσω... Γερμανίας ζητάει ξανά ο Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναχώρησε το πρωί για την βελγική πρωτεύουσα προκειμένου να συμμετάσχει στην Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, αφήνοντας ωστόσο στην Αθήνα ένα νέο αίτημα για εκλογές.

Μόνο που αυτή τη φορά, διατυπώνεται μέσω... Γερμανίας με συνέντευξη που έδωσε και δημοσιεύεται επίσης σήμερα στην γερμανική εφημερίδα Handelsblatt όπου και επαναλαμβάνει το βασικό του επιχείρημα πως
η χώρα έχει ανάγκη από νέες εκλογές γιατί κάθε ημέρα που αυτή η κυβέρνηση μένει στην εξουσία, η ζημιά μεγαλώνει.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος στο περιθώριο της Συνόδου του ΕΛΚ θα έχει διμερείς επαφές με τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας Έντα Κένι και τον πρόεδρο του ΕΛΚ Ζοζέφ Ντολ, μέσω της Handelsblatt κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι βλάπτει ανεπανόρθωτα την χώρα, αυξάνοντας συνεχώς τους φόρους και οδηγώντας την Ελλάδα σε ύφεση, καλώντας ωστόσο ταυτόχρονα τους Ευρωπαίους εταίρους να χαλαρώσουν τους όρους του προγράμματος δανεισμού της χώρας.

Είχε προηγηθεί - στην Αθήνα - η συνεδρίαση της ομάδας συντονισμού του κοινοβουλευτικού έργου της ΝΔ, όπου και αποφασίστηκε η στρατηγική που θα ακολουθήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με φόντο την παρουσίαση την προσεχή Παρασκευή της κυβερνητικής πρότασης για τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο.

Όλοι όσοι συμμετείχαν συμφώνησαν πως πρόκειται για μια κίνηση αποπροσανατολισμού από τα όσα συμβαίνουν στην οικονομία και την καταιγίδα φόρων, που μόνο στόχο έχει να χρησιμοποιηθεί ως «δούρειος ίππος» για την πολιτική επιβίωση του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές όποτε και αν αυτές γίνουν.

Η ΝΔ - η οποία απορρίπτει την πρόταση για απλή αναλογική ως αδιέξοδη που οδηγεί σε ακυβερνησία - επιμένει να θεωρεί ότι αυτό που απαιτείται είναι ισχυρές κυβερνήσεις τονίζοντας ότι «εκλογικός νόμος πρέπει να αποτελεί συνδυασμό αναλογικότητας και κυβερνησιμότητας, χαρακτηριστικά που έχει και ο ισχύον εκλογικός νόμος».

Το μόνο που φαίνεται διατεθειμένος να συζητήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι το δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες ομογενείς και στην κατάτμηση των εκλογικών περιφερειών.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα