Εκδικάζεται στον Άρειο Πάγο η έφεση του τούρκου αγωνιστή Deniz Paktas

Eκδικάζεται αύριο Τετάρτη στις 09.30 το πρωί, στον Άρειο Πάγο η έφεση του Τούρκου αγωνιστή Deniz Paktas, μέλους της ΑΤΙΚ (Συνομοσπονδία Τούρκων Εργατών στην Ευρώπη), που ζητάει να μην εκτελεστεί το γαλλικό ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, με βάση το οποίο συνελήφθη και κρατείται από τις 15/4/2015, προκειμένου να εκτίσει υπόλοιπο ερήμην καταδίκης του από γαλλικό δικαστήριο, για «συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό προετοιμασίας τρομοκρατικών ενεργειών».

Μαζί του
είχαν συλληφθεί τρεις ακόμη Τούρκοι, μέλη επίσης της ΑΤΙΚ, οι Ozdemir Arzu, Gültekin Erol και Κaya Turgut, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι, περιμένοντας απάντηση στο αίτημά τους για χορήγηση πολιτικού ασύλου στη χώρα μας.

Σύμφωνα με το συνήγορο του Κώστα Παπαδάκη «μόνο στοιχείο για την απόδειξη των αόριστων κατηγοριών, υπήρξε η αποδιδόμενη ενεργή συμμετοχή του στο TKP/ML».

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα