«Είναι οι άνθρωποι που τρέχουν μακριά από το κακό»: Παιδιά από την Αυστραλία μιλούν για τους πρόσφυγες

Παιδιά από την Αυστραλία έδωσαν ειλικρινείς απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με τους πρόσφυγες που αναζητούν άσυλο στην χώρα μέσα από μια σειρά βίντεο με τον τίτλο «Kids Talk Refugees» (τα παιδιά μιλούν για τους πρόσφυγες) που ετοίμασε μια ομάδα δημοσιογράφων. Δύο από τα παιδιά που εμφανίζονται είναι μάλιστα προσφυγόπουλα και μιλούν για τις εμπειρίες τους στην χώρα τους.

Όπως αναφέρει το δίκτυο Mashable, τα παιδιά μπορεί να μην γνωρίζουν ότι ο Πρωθυπουργός Tony Abbott
και η κυβέρνησή του έχουν κατηγορηθεί ότι έδωσαν εντολή σε πλοία να γυρίσουν πίσω, ούτε ότι πολλοί συνομήλικοί τους παραμένουν σε κέντρα κράτησης. Έχουν όμως ανεπτυγμένη ενσυναίσθηση και κατανοούν τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα.

«Οι άνθρωποι που τρέχουν μακριά από το κακό», απαντά η 6χρονη προσφυγοπούλα Karmel, όταν την ρωτούν τι σημαίνει η λέξη πρόσφυγας.

«Δεν κάνουν κάτι κακό, απλά προσπαθούν να πάνε σε κάποια άλλη χώρα γιατί υπάρχουν πόλεμοι», αναφέρει μια μικρή Αυστραλέζα.

Σύμφωνα με το δίκτυο Mashable, η κυβέρνηση της Αυστραλίας δίνει οδηγίες στα προσφυγικά πλοία να κάνουν κύκλους ή μεταφέρει εκείνους που αναζητούν άσυλο σε κέντρα κράτησης σε απομονωμένες περιοχές. Η παρούσα και η προηγούμενη κυβέρνηση κατηγορήθηκε μάλιστα ότι έδινε 5.000 δολάρια σε μέλη του πληρώματος για να γυρίσουν πίσω τα πλοία.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα