Εικόνες και ιστορίες από την μεγαλύτερη φυτεία κόκας του κόσμου

Το ένα πέμπτο της κοκαΐνης που πωλείται σε όλο τον κόσμο, παράγεται σε μια κοιλάδα του Περού. Η Valle de los Rios Apurímac Ene y Mantaro (VRAEM) είναι ίσως η φτωχότερη περιοχή της λατινοαμερικάνικης χώρας. Η κοιλάδα ελέγχεται από αντάρτες της μαοϊκής οργάνωσης «Φωτεινό Μονοπάτι», και οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας αδυνατούν συχνά να παρέμβουν. Τα σχολεία είναι ανύπαρκτα, όπως και οι μονάδες παραγωγής ενέργειας και οι πηγές πόσιμου νερού. Οι κάτοικοι γεννιούνται και μεγαλώνουν σε συνθήκες πλήρους ανομίας και στην πορεία
της ζωής τους επιλέγουν να ασχοληθούν με την παραγωγή και το εμπόριο φύλλων κόκας.

«Γιατί είναι επικερδές», εξηγεί ένας από τους 400.000 κατοίκους της κοιλάδας στον Guardian, που απέκτησε πρόσβαση στην απαγορευμένη ζώνη.

Οι εικόνες που μεταδίδει η βρετανική εφημερίδα από την VRAEM από τις φυτείες κόκας προκαλούν εντύπωση. Παιδιά του δημοτικού κυλιούνται στους τροπικούς θάμνους από τους οποίους παράγεται η ναρκωτική ουσία κοκαΐνη. Στην πραγματικότητα κάνουν ένα διάλειμμα από την δουλειά τους, καθώς τα περισσότερα εργάζονται στις φυτείες όπως και οι ενήλικες. Οι περισσότεροι κάτοικοι της VRAEM δεν συνθέτουν τα ναρκωτικά. Αυτό που κάνουν είναι να συλλέγουν και να στεγνώνουν τα φύλλα, τα οποία στην συνέχεια πωλούν ως πρώτη ύλη στους ναρκέμπορες.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα