Εγκαίνια στην ανακαινισμένη Αμυγδαλέζα. Θα φιλοξενούνται μετανάστες που θέλουν να γυρίσουν πίσω, δηλώνει ο Τόσκας

Εγκαίνια στο νέο ανακαινισμένο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στην Αμυγδαλέζα πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Τετάρτης, παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Τόσκα.

Πρόκειται για ένα κέντρο κράτησης που έχει γίνει κατά καιρούς αντικείμενο έντονων αντιπαραθέσεων ανάμεσα στα πολιτικά κόμματα.

Πρόθεση των υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Μεταναστευτικής Πολιτικής είναι ο χώρος της Αμυγδαλέζας να μετατραπεί σε κέντρο υποδοχής μεταναστών και προσφύγων, οι οποίοι έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν οικειοθελώς να επιστρέψουν στις
χώρες τους. Στόχος είναι η παραμονή τους εκεί να μην ξεπερνά τις δύο εβδομάδες. Δηλαδή, πρόσφυγες και μετανάστες θα ζουν εκεί έως 15 ημέρες και κατόπιν θα φεύγουν για την πατρίδα τους.

Συνήθως οι πρόσφυγες που επιθυμούν να επιστρέψουν είναι οικογένειες. Για το λόγο αυτό κατασκευάστηκαν στο προαύλιο του κέντρου παιδική χαρά, ενώ οι υπεύθυνοι μιλούν για «ολική αναμόρφωση του χώρου που έχει γίνει αγνώριστος».
Στους χώρους έχουν τοποθετηθεί κλιματιστικά, καινούργιες τουαλέτες και κρεβάτια. Οι εργασίες ανακαίνισης της Αμυγδαλέζας ξεκίνησαν το περασμένο καλοκαίρι και σήμερα έχουν ολοκληρωθεί.

«Φτιάξαμε αυτό το χώρο που δεν ήταν σε καλή κατάσταση, μας βοήθησε σε αυτό και ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, προκειμένου να φιλοξενεί για 15 ημέρες ανθρώπους που αποφάσισαν ότι δεν μπορούν να πάνε εκεί που ήθελαν και επιθυμούν πλέον να γυρίσουν πίσω στη χώρα τους», δήλωσε ο κ. Τόσκας κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αμυγδαλέζα.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα