Δυσπιστία με «προειδοποιητικές βολές» από το Βερολίνο

Γενικότερο κλίμα δυσπιστίας απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση διαμορφώνεται στο Βερολίνο, με τις νέες «προειδοποιητικές βολές» να προέρχονται από πολιτικούς που δεν αποτελούν στελέχη «πρώτης γραμμής», όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Deutsche Welle.

Σε δηλώσεις του στην Bild o επικεφαλής της επιτροπής ευρωπαϊκών υποθέσεων της γερμανικής Βουλής Γκίντερ Κρίχμπαουμ καλεί
την ελληνική κυβέρνηση να υλοποιήσει όλα τα συμπεφωνημένα μέτρα. «Παρακολουθούμε επισταμένως εάν η Αθήνα όχι απλά αποφασίζει, αλλά και αν υλοποιεί τις μεταρρυθμίσεις. Η Ελλάδα πρέπει να εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις, σε διαφορετική περίπτωση δεν μπορούν να δοθούν χρήματα», προειδοποιεί ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός.

Σε παρεμφερές μήκος κύματος κινήθηκε και ο φιλελεύθερος αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αλεξάντερ Λάμπσντορφ ο οποίος επεσήμανε ότι «δεν μπορεί να υπάρξει πρόγραμμα βοήθειας, εάν η ελληνική κυβέρνηση αρχίζει και τηρεί αποστάσεις από τις δεσμεύσεις της». Στην περίπτωση αυτή, όπως λέει, η Ε.Ε. θα πρέπει να διακόψει αμέσως τις σχετικές συνομιλίες.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα