Δύο «Θαλάσσιοι Δράκοι» γεννήθηκαν στο Ενυδρείο του Σαν Ντιέγκο

Δύο «Θαλάσσιοι Δράκοι» γεννήθηκαν την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου, στο Ενυδρείο της Νότιας Καλιφόρνια.

Πρόκειται για το Ενυδρείο Μπιρτς στο Σαν Ντιέγκο, στο Ωκεανογραφικό Ίδρυμα Σκριπς (Birch Aquarium at Scripps Institution of Oceanography), καθιστώντας το, ένα από τα ελάχιστα στον κόσμο που έχουν καταφέρει με επιτυχία, κάτι ανάλογο.

Οι δύο νεαροί δράκοι, έχουν μέγεθος λιγότερο από 2.5 εκατοστά και έχουν ήδη φάει το πρώτο τους γεύμα, που ήταν μικροσκοπικές γαρίδες. Για την ώρα οι επισκέπτες του ενυδρείου δεν έχουν την δυνατότητα να

δουν τους δύο δράκους.

Οι νεοσσοί γεννήθηκαν σε λιγότερο από ένα χρόνο από την στιγμή που το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, στο Σαν Ντιέγκο κατασκεύασε αυτό το ενυδρείο, που πιστεύεται ότι είναι ένας από τους μεγαλύτερους οικότοπους στον κόσμο για τους δράκους της θάλασσας.

Να σημειωθεί πως οι πληθυσμοί των δράκων απειλούνται από τη ρύπανση, τη υπερθέρμανση των ωκεανών, την παράνομη πώληση τους σε ιδιώτες αλλά και από την χρήση τους στις εναλλακτικές μορφές ιατρικής.

Ο θαλάσσιος δράκος ή πήγασος είναι ένα πλάσμα συγγενές με τον ιππόκαμπο και ζει στα νερά της Αυστραλίας. Μερικές φορές αποκαλείται «φυλλώδης δράκος» εξαιτίας των απολήξεων των άκρων του που του επιτρέπουν να προσαρμόζεται στο φυσικό περιβάλλον.

Παρόλο που μοιάζουν με πτερύγια οι απολήξεις του χρησιμεύουν μόνο για καμουφλάζ και όχι για κολύμπι. Ο θαλάσσιος δράκος κινείται πολύ αργά κινώντας μόνο το σώμα του, αλλά κατ΄αυτό τον τρόπο παραπλανά τους εχθρούς του που τον μπερδεύουν με τα φυτά του βυθού.

Two rare weedy sea dragons were successfully bred in an aquarium. pic.twitter.com/5EFAf9laqC

— HuffPost Life (@HuffPostLife) February 14, 2020

Πηγή: HuffPost US

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ ΗΠΑ: Ψαράς έπιασε απόκοσμο θαλάσσιο πλάσμα και όλοι αναρωτιούνται τι είναι Υποβρύχια ηχεία ζωντάνεψαν κοραλλιογενείς υφάλους Το ενυδρείο του Ορεγκον απελευθερώνει γιγαντιαίο χταπόδι πίσω στην θάλασσα
Keywords
Τυχαία Θέματα