Δύο νεκροί και 35 τραυματίες μετά από βομβιστική επίθεση στην Τουρκία

Τουλάχιστον δύο αστυνομικοί έχασαν την ζωή τους και 35 ακόμα άνθρωποι τραυματίστηκαν στην νοτιοανατολική επαρχία της Mardin στην Τουρκία σήμερα, Παρασκευή, σε μια βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο που αποδίδεται στο PKK.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η επίθεση σημειώθηκε στις 6 το πρωί (τοπική ώρα) στην πόλη Nusaybin, κοντά στα σύνορα με την Συρία. Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την επίθεση, όμως οι τουρκικές αρχές αναφέρουν
ότι πίσω από αυτή βρίσκονται μέλη του κόμματος PKK, το οποίο θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση στην Τουρκία.

Η εκεχειρία μεταξύ του ΡΚΚ και του τουρκικού κράτους κατέρρευσε τον περασμένο Ιούλιο, με συνέπεια οι επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας να αυξάνονται, μεσούσης της βίας στη νοτιοανατολική χώρα όπου εκατοντάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Χθες, Πέμπτη, δύο γυναίκες άνοιξαν πυρ εναντίον αστυνομικών σε συνοικία της Κωνσταντινούπολης. Σύμφωνα με το BBC, οι γυναίκες τελικά σκοτώθηκαν από τα πυρά αστυνομικών.

Toν περασμένο μήνα, επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο εναντίον στρατιωτικών βάσεων στην Άγκυρα στοίχισε τη ζωή 29 ανθρώπων. Οι αρχές δήλωσαν ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε από μέλος της συριακής κουρδικής πολιτοφυλακής YPG με τη συνέργεια του ΡΚΚ.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα