Γάζωσαν το Στεφανάκο με 22 σφαίρες. «Μαφιόζοι με μίσος οι δράστες», λέει η ΕΛ.ΑΣ.

Νεκρός είναι ο Βασίλης Στεφανάκος, ο οποίος δολοφονήθηκε στο Χαϊδάρι.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. κάνουν λόγο για μαφιόζικη ενέδρα θανάτου από ποινικούς που είχαν μίσος για το Βασίλη Στεφανάκο.

Η δολοφονία έγινε στη συμβολή των οδών Λ. Αθηνών και Γεωργίου Παπανδρέου κοντά στο σπίτι του. Ο Στεφανάκος είχε φύγει από μάντρα αυτοκινήτων που βρίσκονται στη λεωφόρο Αθηνών

και κατευθυνόταν με το αυτοκίνητό του στο σπίτι του. Δύο δράστες πάνω σε λευκή μηχανή τον γάζωσαν με Καλάσνικοφ, την ώρα που βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του, σε μία θωρακισμένη BMW. Ο Στεφανάκος δέχθηκε 22 σφαίρες, πριν ξεψυχήσει στο κάθισμα του οδηγού.

Σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο εντάλματα σύλληψης, πριν τον συλλάβουν τελικά τον Ιανουάριο του 2008: το ένα για την ηθική αυτουργία της δολοφονίας των Κώστα Κουτελιέρη και Γιάννη Κάτσιου (26/08/2006) στο Περιστέρι και το άλλο για την απόδραση των Αλκέτ Ριζάι (φυσικού αυτουργού της δολοφονίας) και Βασίλη Παλαιοκώστα (04/06/2006) με ελικόπτερο από τον Κορυδαλλό.

Σημειώνεται ότι ο Βασίλης Στεφανάκος είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα από τις φύλακες, όπου εξέτισε πολυετή ποινή για σωρεία εγκληματικών ενεργειών, ενώ το όνομά του είχε συνδεθεί με τη λεγόμενη «ελληνική μαφία» και είχε καταδικαστεί για λαθρεμπόριο, προστασία και άλλες εγκληματικές πράξεις.

Το σημείο της δολοφονίας αποκλείστηκε από την αστυνομία ενώ έχει μεταβεί κλιμάκιο του τμήματος εγκλημάτων κατά ζωής που ερευνά την υπόθεση. Ταυτόχρονα γίνονται αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Ποιος ήταν ο Στεφανάκος

Ήταν ο πιο γνωστός βαρυποινίτη της χώρας μας, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 21 ετών και τριών μηνών για ηθική αυτουργία σε δολοφονία που διέπραξε στις 26 Αυγούστου 2006 ο Αλκέτ Ριζάι σε καφενείο στο Περιστέρι, ενώ είχε κατηγορηθεί ως ηθικός αυτουργός στην εντυπωσιακή απόδραση με ελικόπτερο του Αλκέτ Ριζάι και του Βασίλη Παλαιοκώστα από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Επίσης, είχε καταδικαστεί τον Δεκέμβριο του 2006 σε 14,5 χρόνια κάθειρξη για προστασία και λαθρεμπόριο. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στις φυλακές Κορυδαλλού ανέπτυξε σχέσεις με μέλη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς», που σε παλιότερη ανακοίνωσή τους έγραφαν: «Τη φιλία αυτή θα την υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο γιατί δεν χωράει σε ταμπέλες ‘τρομοκρατών’ ή ‘ποινικών’ που μας αποδίδουν τα δικαστήρια και τα δημοσιεύματα».

Η σύλληψή του Στεφανάκου είχε γίνει τον Ιανουάριο του 2008 στο Χαϊδάρι. Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας διέρρευσαν τότε σε επίορκους αστυνομικούς που φέρονταν να συνεργάζονται μαζί του ότι θα παρακολουθούν κηδεία συγγενικού του προσώπου στη Θεσσαλονίκη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Στεφανάκος να χαλαρώσει τα μέτρα ασφαλείας του και έτσι οι αστυνομικοί να καταφέρουν να τον συλλάβουν χωρίς αντίσταση κοντά στο σπίτι του στο Χαϊδάρι.

Keywords
Τυχαία Θέματα