Διώρυγα Σουέζ: Πλήρης αποκατάσταση σε έως τρεις ημέρες - 113 πλοία έχουν κάνει ήδη τον διάπλου

Περισσότερα από 100 πλοία πέρασαν από τη Διώρυγα του Σουέζ και προς τις δύο κατευθύνσεις μετά την αποκόλληση του πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων “Ever Given” επι έξι ημέρες εμπόδιζε τον διάπλου εκατοντάδων πλοίων εξαιτίας προσάραξης.

Σύμφωνα με την αιγυπτιακή κρατική τηλεόραση 113 πλοία πέρασαν από τη διώρυγα έως τις 09:00 ώρα Ελλάδας σήμερα το πρωί, όπως προέβλεπαν τα σχέδια της (αρχής της) διώρυγας που είχαν ανακοινωθεί προηγουμένως, ανέφερε.

Από την πλευρά της, η Αρχή της Διώρυγας του Σουέζ περιμένει πως

140 πλοία θα ”περάσουν” σήμερα μετά από κανάλι ενώ επικεφαλής της Αρχής Οσάμα Ράμπι δήλωσε πως 95 πλοία θα περάσουν έως τις 19:00 τοπική ώρα και άλλα 45 μέχρι τα μεσάνυχτα επιβεβαιώνοντας πως ελπίζει ότι τα πλοία που παραμένουν σε αναμονή θα έχουν περάσει σε τρεις με τέσσερις ημέρες.

Στο μεταξύ ο Αιγύπτιος πρόεδρος Αμπντέλ Φάταχ αλ Σίσι δήλωσε πως το όλο περιστατικό επαναβεβαίωσε την κρίσιμη σημασία της Διώρυγας του Σουέζ για παγκόσμιο εμπόριο και τις θαλάσσιες μεταφορές.

″Δεν επιθυμούσαμε κάτι τέτοιο, αλλά η μοίρα έκανε τη δουλειά της. Έδειξε και επαναβεβαίωσε την πραγματικότητα και τη σημασία” της διώρυγας, είπε ο Σίσι προς το προσωπικό κατά την επίσκεψή του στην Αρχή της Διώρυγας του Σουέζ στην Ισμαηλία.

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΑθήνα – Θεσσαλονίκη σε 3 ώρες και 15 λεπτά με τρένοΚίνα: Σαρωτικές αλλαγές στο εκλογικό σύστημα του Χονγκ Κονγκ για να κυβερνάται από "πατριώτες"Αρχαίο γονίδιο μπορεί να επιτρέψει στον άνθρωπο την παραγωγή δηλητηρίου στο στόμα όπως σε φίδια
Keywords
Τυχαία Θέματα