Δημοσκόπηση ΠΑΜΑΚ: Στο 32% η πρόθεση ψήφου για τη ΝΔ. Στο 16% ο ΣΥΡΙΖΑ

Στο 32% βρίσκεται η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, έναντι 16% για τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΙ.

Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 8%, το ΚΚΕ με 6% και η Δημοκρατική
Συμπαράταξη με 5,5%. Στο 3%, ισοψηφούν η Ένωση Κεντρώων και η Πλεύση Ελευθερίας ενώ, εκτός φαίνονται να μένουν οι ΑΝΕΛ (2%) και το Ποτάμι (1,5%).

Όσον αφορά στον καταλληλότερο για πρωθυπουργό, το 41,5% των ερωτηθέντων απαντά «κανένας». Ακολουθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 36% ενώ τον νυν πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, προτιμά το 19,5%.

Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, πρώτος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 31% και δεύτερη η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 27,5%. Ο Αλέξης Τσίπρας έρχεται τέταρτος με 22%, πίσω από τον Δημήτρη Κουτσούμπα (22,5%). Έβδομη, πίσω από τον Βασίλη Λεβέντη (21%) αλλά και τον Σταύρο Θεοδωράκη (20,5%), η Φώφη Γεννηματά (20%).

Δυσαρεστημένοι από την εξέλιξη των πραγμάτων είναι σχεδόν 9 στους 10 Έλληνες (87,5%) που εκτιμούν ότι τα πράγματα οδεύουν προς τη λάθος κατεύθυνση. Παρόμοια παραμένει η εικόνα και στη δεξαμενή ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, αφού το 77% δεν εγκρίνει τις κυβερνητικές επιδόσεις. Παρ’ όλα αυτά, οι ψηφοφόροι παρουσιάζονται διχασμένοι στο ζήτημα των πρόωρων εκλογών, αφού το 51% θεωρεί ότι η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει τη θητεία της.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα