Δεν βλέπει «ασάφειες» στην απόφαση του Eurogroup το γερμανικό ΥΠΟΙΚ. «Φάουλ» η κριτική σε Ισπανία και Πορτογαλία

Κατά τη γερμανική «ανάγνωση» της απόφασης του Eurogroup, δεν υπάρχουν «αμφισημίες», ανέφερε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Μάρτιν Γέγκερ, σύμφωνα με δημοσίευμα της Deutsche Welle.

Χωρίς να τον κατονομάσει ο κ. Γέγκερ αναφέρθηκε και στην κριτική που άσκησε το Σαββατοκύριακο ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην Ισπανία και τη
Πορτογαλία. Ο Μάρτιν Γέγκερ αν και επέμεινε στο ότι «δεν θα πρέπει να αναμιγνυόμαστε στις υποθέσεις των κυβερνήσεων των εταίρων μας», χαρακτήρισε την κριτική Τσίπρα ως ένα «ασυνήθιστο φάουλ» σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Τόσο ως προς την Ισπανία όσο και ως προς την Πορτογαλία υπάρχει «μεγάλη αναγνώριση» για όλα όσα έχουν πετύχει μέχρι τώρα ακολουθώντας το δρόμο των μεταρρυθμίσεων.

Αναφορικά με την Ελλάδα ο κ. Γέγκερ σημείωσε ότι τις «τελευταίες εβδομάδες χάθηκε πολύ εμπιστοσύνη» και ότι «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα από το να επικαλεστούμε αυστηρά αυτά που έχουν διατυπωθεί γραπτώς». Όπως πρόσθεσε ακόμη, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών θα φροντίζει ώστε να εφαρμόζεται κάθε φορά και σε κάθε στάδιο η απόφαση του Eurogroup. «Εμείς θα τηρήσουμε τους κανόνες του παιχνιδιού», διευκρίνισε ο κ. Γέγκερ.
Keywords
Τυχαία Θέματα