Δεν θα αποζημιώσουν τελικά οι ΗΠΑ το Πακιστάν στο πλαίσιο του προγράμματος CSF

Το αμερικανικό Πεντάγωνο δνε θα καταβάλει αποζημιώσεις 300 εκατ. δολαρίων στο Πακιστάν, μετά την απόφαση του υπουργού Άμυνας, Άς Κάρτερ να δηλώσει στο Κογκρέσο ότι η αναφερόμενη χώρα δε λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα κατά του δικτύου Χακάνι, σύμφωνα με δηλώσεις Αμερικανού αξιωματούχου.

Οι σχέσεις των δύο χωρών, δοκιμάζονται σκληρά την τελευταία δεκαετία με τους Αμερικανούς αξιωματούχους να στιγματίζουν την «απροθυμία» του Ισλαμαμπάντ να αναλάβει ουσιαστική δράση
κατά ισλαμικών ομάδων όπως, οι Ταλιμπάν, αλλά και το δίκτυο Χακάνι.

«Τα χρήματα αυτά, δεν είναι δυνατό να δοθούν στην κυβέρνηση του Πακιστάν κατά την περίοδο αυτή, καθώς ο Ανερικανός ΥΠΑΜ δεν έχει επιβεβαιώσει ότι η χώρα λαμβάνει τα απαιτούμενα μέτρα κατά του δικτύου Χακάνι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου, Άνταμ Σταμπ.

Τα κεφάλαια αυτά, προέρχονται από ειδικό πρόγραμμα του πενταγώνου (CSF) που προβλέπει την καταβολή αποζημιώσεων από τις ΗΠΑ στους συμμάχους τους, προκειμένου να καλύψουν το οικονομικό κόστος της εφαρμογής μέτρων κατά της δράσης τρομοκρατικών οργανώσεων.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα