Δεν καταβλήθηκε η δόση των 1,5 δισ. στο ΔΝΤ

Επιβεβαιώνει με γραπτή του ανακοίνωση το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ότι η Ελλάδα δεν κατέβαλε τη δόση των περίπου 1,5 δισ. στο Ταμείο στις 30η Ιουνίου. Όπως σημειώνεται στην γραπτή ανακοίνωση το Ταμείο έχει λάβει αίτημα για παράταση της προθεσμίας
αποπληρωμής από την ελληνική κυβέρνηση το οποίο θα εξεταστεί άμεσα από το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου.

Η χώρα να βρίσκεται σε κατάσταση καθυστέρησης πληρωμών και όχι χρεοκοπίας επισημαίνει το Ταμείο εξηγώντας ότι η χώρα δεν μπορεί πλέον να δεχθεί βοήθεια απο το ΔΝΤ μέχρι την εξόφληση της οφειλής αυτής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσό, η πληρωμή του οποίου αθετήθηκε, είναι το υψηλότερο στην ιστορία του Ταμείου.

Κρίσιμες ώρες για την Ελλάδα. Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό

Η ανακοίνωση αναλυτικά:

Ο κύριος Τζέρι Ράϊς, Διευθυντής Επικοινωνίας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τις οικονομικές υποχρεώσεις της Ελλάδας προς το ΔΝΤ οι οποίες λήγουν σήμερα:

«Επιβεβαιώνω ότι η αποπληρωμή του ποσού ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων Μονάδων Ειδικών Τραβηκτικών Δικαιωμάτων (περίπου 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ), η οποία έπρεπε να γίνει σήμερα από την Ελλάδα προς στο ΔΝΤ, δεν έχει παραληφθεί. Ενημερώσαμε το Διοικητικό Συμβούλιο ότι η Ελλάδα τώρα διατελεί σε καθυστέρηση της πληρωμής και ότι μπορεί να λάβει χρηματοδότηση από το ΔΝΤ μόνο μετά την καταβολή των καθυστερούμενων.

«Μπορώ επίσης να επιβεβαιώσω ότι το ΔΝΤ έλαβε σήμερα από τις Ελληνικές Αρχές ένα αίτημα για την παράταση της υποχρέωσης αποπληρωμής η οποία έληξε σήμερα, και η οποία θα προωθηθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο εν ευθέτω χρόνω.»

Δήλωση του ΔΝΤ σχετικά με την Ελλάδα http://t.co/lGSXXtyx4x

IMF (@IMFNews) June 30, 2015

(Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα