Δεκτή έγινε η παραίτηση του Παναγιώτη Σγουρίδη από τη θέση του υφυπουργού Υποδομών

Δεκτή έγινε τελικά η παραίτηση του Παναγιώτη Σγουρίδη από τη θέση του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Παναγιώτη Σγουρίδη από τον πρωθυπουργό.

Ο κ. Σγουρίδης σε επιστολή του ευχαριστεί τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο,
για την εμπιστοσύνη που του έδειξαν και όπως τονίζει τίμησε την επιλογή τους «καταθέτοντας καρδιά, ψυχή και έργο».

«Συνεχίζω και στηρίζω την κυβέρνηση αυτή γιατί πιστεύω πως είναι η μόνη ελπίδα του λαού για την έξοδο της χώρας από την ηθική και οικονομική κρίση που την μαστίζει. Είναι η μόνη ελπίδα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Ελλάδας» σημειώνει και καταλήγει λέγοντας: «Για να μην γίνω εμπόδιο σε αυτή την ελπίδα, μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε, έθεσα την παραίτησή μου στην διάθεση του Πρωθυπουργού και τον ευχαριστώ που την έκανε δεκτή».

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΓΟΥΡΙΔΗ

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σγουρίδης είχε υποβάλλει την παραιτήσή του την περασμένη εβδομάδα έπειτα από σχόλιο του σχετικά με τις κινητοποιήσεις των αγροτών που εξόργισε τα κυβερνητικά στελέχη αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο οποίος εκείνες τις ημέρες βρισκόταν στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Σγουρίδης στις 17 Φεβρουαρίου μιλώντας στον Maximum 93,6 δήλωσε, ερωτηθείς σχετικά με το θέμα των αγροτικών κινητοποιήσεων, ότι «αν δεν τάξεις δεν σε ψηφίζει. Όταν σου μιλάει κάποιος ορθολογιστικά δεν είναι καλός...πρέπει κάποια στιγμή να πούμε την αλήθεια».

Εν συνεχεία, ερωτηθείς για το αν ο πρωθυπουργός παραπλάνησε τους αγρότες, απάντησε «όπως και ο προηγούμενος, Ζάππειο 1, Ζάππειο 2, Ζάππειο 3. Όπως τα λεφτά υπάρχουν».

Σε δεύτερη ερώτηση, αν ο κ. Τσίπρας «παραπλάνησε τους αγρότες όπως ο κ. Σαμαράς», απάντησε «όπως ο Παπανδρέου πριν κλπ».

Έπειτα από τις αλυσιδωτές αντιδράσεις ο Υφυπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Παναγιώτης Σγουρίδης, για λόγους ευθιξίας , έθεσε την παραίτησή του στην διάθεση του Πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας μετέφερε την ενόχλησή του στον Πάνο Καμμένο (ο κ. Σγουρίδης ανήκει στους ΑΝΕΛ), ο οποίος ζήτησε από τον υφυπουργό να ανασκευάσει. Σε διευκρινιστική του δήλωση, ο κ. Σγουρίδης ανέφερε ότι «δεν εννοούσε ότι ο πρωθυπουργός παραπλάνησε τον ελληνικό λαό διότι σε καμία περίπτωση δεν είναι ούτε Παπανδρέου, ούτε Σαμαράς».

Η αποδοχή της παραίτησης του κ. Σγουρίδη αναμένεται να ανακοινωθεί και δημόσια με δελτίο Τύπου.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα