Δεκάδες οι νεκροί και οι τραυματίες στην Άγκυρα. Mε αντίποινα απειλεί ο Ερντογάν

Τουλάχιστον 28 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 61 ακόμα τραυματίστηκαν σε βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην Άγκυρα, σε μικρή απόσταση από την τουρκική Βουλή και το γραφείο του πρωθυπουργού, Αχμέτ Νταβούτογλου. Σύμφωνα με την Hurriyet, στόχος ήταν οχήματα του στρατού που μετέφεραν στρατιώτες. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναλάβει κανείς την ευθύνη, όπως η τουρκική κυβέρνηση φωτογραφίζει τους Κούρδους, κάνοντας
λόγο για «πιόνια ξένων δυνάμεων». Υψηλόβαθμη πηγή των υπηρεσιών ασφάλειας αφήνει να εννοηθεί ότι μέλη του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) είναι υπεύθυνα για την επίθεση.

Την ίδια στιγμή, η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak αναφέρει ότι ο δράστης που πραγματοποίησε την επίθεση είναι ένας Σύριος ονόματι Σάλιχ Νέκαρ, ο οποίος, σύμφωνα με το δημοσίευμα, εισήλθε στη χώρα μαζί με πρόσφυγες από τη Συρία. Η εφημερίδα αναφέρει μάλιστα ότι έχει γίνει η ταυτοποίηση των αποτυπωμάτων του. Η εφημερίδα αναφέρει πηγή η οποία, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Διαβάστε επίσης:

Ο απόηχος της επίθεσης στην Τουρκία: Τι συνεπάγεται η έκρηξη στην Άγκυρα

«Οι επιθέσεις εξαντλούν την υπομονή της Τουρκίας» η οποία «δεν θα διστάσει να αμυνθεί, πάντα, παντού και σε κάθε περίπτωση» δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το βράδυ της Τετάρτης και τόνισε ότι «τέτοιους είδους ενέργειες τονώνουν την αποφασιστικότητα της Τουρκίας για ανταπόδοση των εναντίον μας επιθέσεων, εντός και εκτός των συνόρων μας».

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι την ώρα της που σημειώθηκε η επίθεση, η οποία διενεργήθηκε μέσω ενός παγιδευμένου οχήματος, οι δυνάμεις ασφαλείας στην τουρκική πρωτεύουσα ήταν σε επιφυλακή, καθώς λάμβανε χώρα σημαντική πολιτική συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου, ακύρωσε την προγραμματισμένη επίσκεψή του στις Βρυξέλλες λόγω του συμβάντος. Σήμερα, Πέμπτη, ο ίδιος επρόκειτο να συναντηθεί με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, και τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα εν όψει της Συνόδου Κορυφής.

Το τουρκικό γενικό επιτελείο καταδίκασε την επίθεση με ανακοίνωσή του, αναφέροντας ότι μεταξύ των απωλειών συμπεριλαμβάνονται στρατιωτικοί, ενώ τη λύπη τους εξέφρασαν ο Αμερικανός και ο Βρετανός πρέσβης. Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε επίσης την επίθεση.

Ακόμα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου. Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε στον κ. Νταβούτογλου τα θερμά συλλυπητήρια και την συμπαράσταση της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού προς τον λαό της Τουρκίας για το σημερινό τρομοκρατικό χτύπημα στην Άγκυρα.

Πενθούμε μαζί με τους γείτονές μας για τα θύματα της έκρηξης στην Άγκυρα. Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτή τη φρικτή τρομοκρατική επίθεση.

— Υπουργείο Εξωτερικών (@GreeceMFA) February 17, 2016

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα