Δέκα παράδοξα της ιαπωνικής κουλτούρας που ενοχλούν ντόπιους και τουρίστες

Έχουμε ξαναγράψει για την Ιαπωνία και όλα τα τρελά και παράξενα πράγματα που συμβαίνουν στην χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου. Γνωρίζατε, όμως, ότι η ιαπωνική κουλτούρα είναι τόσο παράδοξη και παράλογη που ενοχλούνται, όχι μόνο ο τουρίστες, αλλά και οι ίδιοι οι ντόπιοι;

Σύμφωνα με το Bright Side, αυτές είναι μερικές από τις παραδόσεις της Ιαπωνίας που δημιουργούν νεύρα σε όλους τους ανθρώπους που ζουν στην χώρα.

1. Οι γείτονες μπορούν να παραπονεθούν στον

σπιτονοικοκύρη για άλλους γείτονες που περπατούν δυνατά ή κάνουν υπερβολικό θόρυβο

Οι Γιαπωνέζοι χρησιμοποιούν πολύ ελαφριά υλικά όταν κατασκευάζουν τα σπίτια με αποτέλεσμα οι τείχοι να είναι λεπτοί και να ακούγονται τα πάντα. Για αυτό είναι πολύ σημαντικό για αυτούς να επικρατεί ησυχία.

2. Η επίλυση συγκρούσεων μέσω συζήτησης είναι σχεδόν αδύνατη

Σε αυτήν την χώρα, δεν θεωρείται νορμάλ να πηγαίνει, παραδείγματος χάριν, ένας γείτονας σε έναν άλλον γείτονα που κάνει φασαρία και να του ζητήσει να κάνει ησυχία. Σύμφωνα με έναν Βρετανό που ζει στην Ιαπωνία πρέπει να γράψεις γράμμα στον σπιτονοικοκύρη για τον γείτονα που σε ενοχλεί και εκείνος μετά να του ζητήσει να κάνει ησυχία. Μπορεί να χρειαστεί και παραπάνω από ένα γράμμα...

3. Δεν υπάρχει θερμότητα στα διαμερίσματα

Μια εξήγηση που υπάρχει για αυτό, είναι ότι τα σπίτια καταστρέφονται πολύ συχνά από σεισμούς και θα ήταν υπερβολικά δαπανηρό να κατασκευάσουν τις κατάλληλες υποδομές ξανά. Οι ένοικοι χρησιμοποιούν θερμαντήρες και ηλεκτρικές κουβέρτες αντ΄αυτού.

4. Οι μητέρες Gyaru

View this post on Instagram

A post shared by egg公式

Keywords
Τυχαία Θέματα