Δέκα αγνοούμενοι και πέντε τραυματίες σε σύγκρουση αμερικανικού αντιτορπιλικού με δεξαμενόπλοιο στη Σιγκαπούρη

Δέκα ναυτικοί αγνοούνται και πέντε τραυματίστηκαν μετά από τη σύγκρουση αντιτορπιλικού του αμερικανικού Ναυτικού με δεξαμενόπλοιο ανατολικά της Σιγκαπούρης τα ξημερώματα, ανακοίνωσε το αμερικανικό Ναυτικό.

Το αντιτορπιλικό USS John S. McCain υπέστη ζημιές από τη σύγκρουσή του με το εμπορικό πλοίο Alnic MC.

Είναι το δεύτερο ατύχημα αμερικανικού αντιτορπιλικού στην Ασία σε λιγότερο από δύο μήνες. Την περασμένη
εβδομάδα το Ναυτικό είπε ότι είχε μεταθέσει τους δύο ανώτατους αξιωματικούς και τον αρχικελευστή σε αμερικανικό αντιτορπιλικό που παραλίγο να βυθιστεί στα ανοιχτά της Ιαπωνίας αφού συγκρούστηκε με φιλιππινέζικο φορτηγό πλοίο. Στην σύγκρουση του USS Fitzgerald τον Ιούνιο σκοτώθηκαν 7 ναύτες.

Σε δήλωσή του, το Ναυτικό είπε ότι το αντιτορπιλικό John S. McCain συγκρούστηκε με το δεξαμενόπλοιο Alnic MC ενώ το πρώτο «μετέβαινε σε επίσκεψη ρουτίνας στη Σιγκαπούρη».

«Αρχικές εκτιμήσεις δείχνουν ότι το αντιτορπιλικό USS John S. McCain υπέστη ζημιά στην πίσω αριστερή πλευρά», είπε το Ναυτικό, προσθέτοντας ότι διεξάγεται επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που έδωσε το πρακτορείο Reuters, το δεξαμενόπλοιο Άλνικ, σημαίας Λιβερίας και μήκους 183 μέτρων, δεν περιείχε πετρέλαιο για παράδοση.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters)
Keywords
Τυχαία Θέματα