Χρυσές Σφαίρες: Μεγάλοι νικητές «The Fabelmans» και «Τα Πνεύματα του Ινισέριν», όλα τα βραβεία

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ με τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ταινίας στην κατηγορία Δράμα για το «The Fabelmans»

Μετά από έναν χρόνο στο mute -χωρίς κόκκινο χαλί, σταρ και τηλεοπτική μετάδοση- οι Χρυσές Σφαίρες επέστρεψαν με όλη τη λάμψη του Χόλιγουντ, σε μία τρίωρης διάρκειας τελετή απονομής στο Beverly Hilton του Λος Άντζελες, που μεταδόθηκε

ζωντανά από το NBC, με οικοδεσπότη τον Τζέροντ Καρμάικλ.

Μεγάλοι νικητές της βραδιάς αναδείχτηκαν η αυτοβιογραφική ταινία «The Fabelmans» του Στίβεν Σπίλμπεργκ και η μαύρη κωμωδία «Τα Πνεύματα του Ινισέριν» του Μάρτιν Μακ Ντόνα.

Το «House of the Dragon» κέρδισε το Βραβείο Καλύτερης Δραματικής Σειράς και το «Abbott Elementary» έλαβε το Βραβείο Καλύτερης Κωμικής Σειράς.

Η Άντζελα Μπάσετ, Χρυσή Σφαίρα Β΄ Γυναικείου Ρόλου για το «Black Panther: Wakanda Forever», έγινε η πρώτη ηθοποιός που λαμβάνει βραβείο για ταινία της Marvel.

Ο Ράιαν Μέρφι, ο οποίος έλαβε το τιμητικό Βραβείο Κάρολ Μπέρνετ αναφέρθηκε στα επιτεύγματα των queer ηθοποιών ως «στοιχείο ελπίδας και προόδου» για τους LGBTQ+ θεατές που μας παρακολουθούν από τις οθόνες τους, προσθέτοντας «είναι δύσκολο να είσαι LGBTQ παιδί στην Αμερική».

Παραλαμβάνοντας το Βραβείο Σκηνοθεσίας για το «The Fabelmans», μία ταινία βασισμένη στην οικογένεια του, ο Στίβεν Σπίλμπεργκ είπε μεταξύ άλλων:  «Κρυβόμουν από αυτή την ιστορία από τότε που ήμουν 17 χρονών. Όλοι βλέπουν σε μένα ένα success story. Αλλά κανείς δεν ξέρει πραγματικά ποιοι είμαστε μέχρι τη στιγμή που βρίσκουμε το θάρρος να πούμε σε όλους ποιοι είμαστε».

Άντζελα Μπάσετ (Photo by Chris Pizzello/Invision/AP)Ο Μάρτιν ΜακΝτόνα, δεύτερος από αριστερά, με τους πρωταγωνιστές της ταινίας του, Κόλιν Φάρελ, Κέρι Κόντον και Μπρένταν Γκλίσον (Photo by Chris Pizzello/Invision/AP)Τζούλια Γκάρνερ

Τα Βραβεία

Ταινίες

Καλύτερη Ταινία – Δράμα: «The Fabelmans»

A look at this year's Golden Globe WINNER for Best Picture - Drama, @thefabelmans! What a FANTASTIC film

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χρυσές Σφαίρες, Μεγάλοι, The Fabelmans, Τα Πνεύματα, Ινισέριν,chryses sfaires, megaloi, The Fabelmans, ta pnevmata, iniserin