Χουλιαράκης : «Η κυβέρνηση έχει πλήρη εμπιστοσύνη στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και της Eurostat»

«Η κυβέρνηση έχει πλήρη εμπιστοσύνη στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και της Eurostat. Η συμφωνία του Ιουνίου εγγυάται και προστατεύει την ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, σε συνέχεια της κόντρας
που έχει ξεσπάσει με την Κομισιόν σχετικά με τη δικαστική έρευνα για τη θητεία του Ανδρέα Γεωργίου.

Υπενθυμίζεται ότι η Κομισιόν με την επιστολή τριών επιτρόπων προς τον υπουργό Οικονομικών ζήτησε από τις ελληνικές αρχές να κάνουν βήματα «τόσο για την προστασία της ΕΛΣΤΑΤ όσο και για να προστατέψουν το προσωπικό της από τέτοιες αβάσιμες αξιώσεις», όπως έγραφε η επιστολή.

"Για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Εurostat είναι ξεκάθαρο ότι τα στοιχεία για το ελληνικό χρέος της περιόδου 2010-2015 είναι αξιόπιστα και ακριβή όπως έχουν καταγραφεί από την Eurostat», δήλωσε η κ. Τίσεν επίτροπος αρμόδια για την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία και προσέθεσε πως η Επιτροπή αναμένει από τις ελληνικές αρχές να αμφισβητήσουν ενεργά και δημόσια την εσφαλμένη εντύπωση ότι τα δεδομένα που είχε χειριστεί κατά τη διάρκεια της περιόδου 2010-2015 ήταν χειραγωγημένα. Η κ. Τίσεν, σε επιστολή της την οποία συνυπογράφουν ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων κ. Μοσκοβισί αλλά και ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής κ. Ντομπρόβσκις, τόνισε πως αναμένεται από τις ελληνικές αρχές να κάνουν βήματα «τόσο για την προστασία της ΕΛΣΤΑΤ όσο και για να προστατέψουν το προσωπικό της από τέτοιες αβάσιμες αξιώσεις».

Σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, το παραπάνω θέμα έχει δημιουργήσει μεγάλη ενόχληση σε σειρά από κράτη-μέλη, καθώς μέσα από τις κατηγορίες προς τον κ. Γεωργίου υπονοείται πως τα κράτη-μέλη δάνεισαν στην Ελλάδα ένα ποσό που τελικά δεν χρειαζόταν.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα