Χονγκ Κονγκ: Η στιγμή που εξαγριωμένοι διαδηλωτές απομονώνουν αστυνομικό και τον λιντσάρουν

Τα ρεπορτάζ των πρόσφατων συγκρούσεων μεταξύ των διαδηλωτών και της αστυνομίας στο Χονγκ Κονγκ επικεντρώθηκαν σε πράξεις υπέρμετρης αστυνομικής βίας, όμως σε μια περίπτωση συνέβη ακριβώς το αντίθετο: το εξαγριωμένο πλήθος βρήκε έναν αστυνομικό να κινείται κατά μόνας και τον ξυλοκόπησε με μανία.

Το περιστατικό έχει καταγραφεί σε βίντεο, το οποίο δείχνει δεκάδες διαδηλωτές

να χτυπούν τον ένστολο με γροθιές, κλωτσιές, καρέκλες, ομπρέλες και ό,τι άλλο μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως πολεμοφόδιο.

Look at these animals, a single Hong Kong policeman got kick down from an escalator in Sha Tin shopping centre, then beaten up by a mob so called peaceful protesters, at the New Territory, Hong Kong , only happened a few hours ago . It’s sickening and I feel absolutely ashamed. pic.twitter.com/hSfGH6c5kw

— Sam Wong AM (黃樹樑) (@au_wong) July 14, 2019

Το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή σε εμπορικό κέντρο στην περιοχή Σα Τσιν του Χονγκ Κονγκ.

«Κοιτάξτε αυτά τα ζώα» έγραψε ο χρήστης του Twitter που μοιράστηκε το βίντεο. «Είναι αποτρόπαιο και αισθάνομαι απολύτως ντροπιασμένος».

Παρόλο που υπήρχαν εκκλήσεις για συγκράτηση και από τις δύο πλευρές, το τιτίβισμα δεν έγινε ιδιαίτερα ευπρόσδεκτο, με πολλούς να επισημαίνουν ότι η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ έχει επανειλημμένα κινηματογραφηθεί να ξυλοκοπά και να κακοποιεί διαδηλωτές.

Animals you said? pic.twitter.com/pa7IcxOwfr

— Goofrider
Keywords
Τυχαία Θέματα