Χιλή: Η χήρα του Πινοσέτ κατηγορείται για κατάχρηση δημόσιας περιουσίας

H Lucia Hiriart, η χήρα του Χιλιανού δικτάτορα Αουγκούστο Πινοσέτ, κατηγορείται ότι απέσπασε εκατομμύρια δολάρια από τη χώρα, πωλώντας ιδιοκτησίες που προορίζονταν να γίνουν κοινοτικά κέντρα. Ακόμα, η 91χρονη κατηγορείται ότι χρησιμοποιούσε χρήματα που είχε συγκεντρώσει η ΜΚΟ που η ίδια διαχειρίζεται, CEMA Chile, για να καλύψει τα έξοδα του συζύγου της όσο εκείνος διέμενε στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο υπουργός δημόσιας περιουσίας της χώρας, Victor Osorio, δήλωσε στον Guardian
ότι οι εισαγγελικές αρχές αναμένεται να υποβάλουν αίτηση ποινικής δίωξης εναντίον της με την κατηγορία ότι η CEMA Chile έκανε κατάχρηση εκατομμυρίων δολαρίων που ανήκαν στο Δημόσιο.

Κατά την διάρκεια των 42 ετών που η Hiriart είναι επικεφαλής της ΜΚΟ, έχουν πωληθεί δεκάδες δημόσιες ιδιοκτησίες που είχαν παραχωρηθεί στην οργάνωση. Οι χιλιανές αρχές αναφέρουν ότι τα έσοδα από τις πωλήσεις μεταφέρονταν στο εξωτερικό ή απλά εξαφανίζονταν.

Η CEMA Chile είναι μια οργάνωση που ιδρύθηκε το 1954 ως «όχημα» που έδινε την δυνατότητα στις πρώτες κυρίες της Χιλής να κάνουν φιλανθρωπίες. Αργότερα, επί Hiriart, η οργάνωση μετετράπη σε κέντρο γυναικών που επικεντρωνόταν στο ράψιμο και τη ζαχαροπλαστική. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με ερευνητές, η ΜΚΟ δρούσε σαν κτηματομεσιτικό γραφείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις τελευταίες εβδομάδες η CEMA Chile επέστρεψε έξι ιδιοκτησίες στην κυβέρνηση.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα