Μπεσίκτας - Ολυμπιακός 1-0

Ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα με 1-0 στην Κωνσταντινούπολη από την Μπεσίκτας, ωστόσο παρουσίασε βελτιωμένη εικόνα σε σχέση με τα προηγούμενα επίσημα ή φιλικά παιχνίδια του καλοκαιριού.

ΕΙΚΟΝΑ ΑΓΩΝΑ

Ο προπονητής που δεν θα καθίσει στον πάγκο σε άλλον αγώνα της ομάδας, Βίκτορ Σάντσεθ, παρέταξε τον Ολυμπιακό σε διάταξη 4-3-3, με τον Νίκολα Λεάλι κάτω από τα δοκάρια για πρώτη φορά από την αρχή ενός αγώνα, τον Φελίπε
Πάρντο δεξιά στην επίθεση, τον Σεμπά κορυφή και τον Γιώργο Μανθάτη αριστερά.

Το παιχνίδι είχε κακό ρυθμό στην αρχή και η πρώτη τελική σημειώθηκε μόλις στο 15' για τους Τούρκους, με σουτ του Κερίμ Φρέι που μπλόκαρε ο Λεάλι. Η απάντηση ήρθε με τον Μανθάτη στο επόμενο λεπτό, η προσπάθεια του οποίου κόντραρε.

Τρεις προσπάθειες από Παναγιώτη Ρέτσο (που άρχισε στα στόπερ), Λούκα Μιλιβόγεβιτς και Πραξιτέλη Βούρο έδωσαν μικρή ώθηση στους φιλοξενούμενους στη "Vodafone Arena" ,όπου οι Τούρκοι αγωνίστηκαν για πρώτη φορά φέτος, μπροστά σε 20.000 φιλάθλους.

Στο 32', ο Βίκτορ πέρασε τον Πάρντο κορυφή και τον Σεμπά δεξιά, χωρίς να μεταβάλλει κάτι ουσιαστικό από εκείνη την πλευρά. Η... δουλειά γινόταν από αριστερά με τον δραστήριο Μανθάτη που έκανε ορισμένες όμορφες ατομικές προσπάθειες.

Στην ανάπαυλα, ο Αλμπέρτο Μποτία (που είχε μια καλή κεφαλιά) έδωσε τη θέση του στον Μανουέλ ντα Κόστα και ο Μιλιβόγεβιτς στον Εστεμπάν Καμπιάσο. Οι γηπεδούχοι απάντησαν με την είσοδο των σπουδαίων μεταγραφικών αποκτημάτων, τον Ρικάρντο Κουαρέσμα και τον Αντριάνο.

Στο 56ο λεπτό, ένα λάθος του Βούρου οδήγησε σε αντεπίθεση της Μπεσίκτας και σε γκολ από τον Εμέρ Σισμανόγλου. Οι Τούρκοι έγιναν πιο επιθετικοί και ο Κουαρέσμα ανησύχησε την ελληνική άμυνα.

Οι επόμενες αλλαγές των δύο προπονητών έφεραν πτώση του ρυθμού. Κάποιες ευκαιρίες εκατέρωθεν δεν κατέληξαν σε γκολ και το 1-0 έμεινε μέχρι τέλους.

ΣΧΟΛΙΟ

Ο Ολυμπιακός παρουσίασε το καλύτερο φετινό πρόσωπό του στο πιο αδιάφορο παιχνίδι. Δημιούργησε φάσεις, κυρίως στο 1ο μέρος και με τον νεαρό Μανθάτη που για ακόμα ένα φιλικό έδειξε ότι μπορεί να προσφέρει βοήθειες και ίσως κάτι παραπάνω τη φετινή σεζόν. Αμυντικά δεν κινδύνεψε ιδιαίτερα, τουλάχιστον στην πρώτη ώρα αγώνα που ήταν πιο οργανωμένος (πριν από τις πολλές αλλαγές), ενώ και ο Λεάλι έδειξε σταθερός. Φυσικά, το αποτέλεσμα ήταν ξανά αρνητικό και ουδείς μπορεί να πει με βεβαιότητα τι μέλλει γενέσθαι.

ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ (Σενιόλ Γκιουνές): Μπόικο (46' Φαμπρίσιο Ραμίρες), Μπεκ (93' Μουσταφά Πεκτεμέκ), Μαρσέλο, Νέσιπ, Τόσιτς, Χάτσινσον (91' Γκιοκχάν Γκιονιούλ), Τολγκάι Αρσλάν (82' Ροντόλφο), Όγκουζχαν Εζιακούπ (46' Κουαρέσμα), Φρέι (60' Εζμπιλίζ), Ολτζάι Σαχάν (46' Αντριάνο), Τοσούν (46' Σισμανόγλου)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βίκτορ Σάντσεθ): Λεάλι, Βούρος, Μποτία (46' Ντα Κόστα), Ρέτσος, Ντε λα Μπέγια (62' Τσιμίκας), Μιλιβόγεβιτς (46' Καμπιάσο), Ζντιέλαρ (78' Ανδρούτσος), Μπουχαλάκης (70' Φορτούνης), Πάρντο, Μανθάτης (62' Ιντέγε), Σεμπά

Πηγή: contra.gr

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα