Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 82-66

Καταστροφική ήττα υπέστη ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη. Οι "ερυθρόλευκοι" όχι μόνο γνώρισαν τη συντριβή με αλλά έχασαν και τη διαφορά του πρώτου αγώνα στο ΣΕΦ. Μεγάλη ζημιά έκανε ο Ντόρσεϊ.

Η εικόνα του αγώνα

Το ξεκίνημα του Ολυμπιακού ήταν αν μην τι άλλο ενθαρρυντικό. Με τον Σπανούλη να σκοράρει με ντράιβ και τον Πρίντεζη να δίνει πολύτιμες βοήθειες, ο
πρωταθλητής Ελλάδας βρέθηκε να προηγείται με 10-3 και 13-6. Ο Πασκουάλ άρχισε να ψάχνεται στον πάγκο του και δοκίμασε πρώτα κάποιες πιεστικές άμυνες με παγίδες χωρίς μεγάλη επιτυχία. Το παιχνίδι άλλαξε όταν πάτησε στο παρκέ ο Ντόρσεϊ ο οποίος παίζοντας ως ... τερματοφύλακας έβγαλε από την ισορροπία της την επίθεση του Ολυμπιακού.

Ο Αμερικανός, μαζί με τον Σάμουελς, έκαναν χρήσιμα για την Μπαρτσελόνα πράγματα βάζοντας τα καλάθια τον Χάντερ και τον Αγραβάνη. Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου ενώ στη συνέχεια έχτισαν και διαφορά αφού ο Ολυμπιακός έβρισκε σκορ με το σταγονόμετρο. Ο Ντόρσεϊ, ο Περπέρογλου και ο Ναβάρο τράβηξαν την Μπαρτσελόνα μέχρι το +14 (45-31) με τους Καταλανούς να τελειώνουν το ημίχρονο με 66% στα δίποντα και 64% στα τρίποντα.

Οι γηπεδούχοι, δυστυχώς για τον Ολυμπιακό, δεν πήραν το πόδι από το γκάζι ούτε κατά το τρίτο δεκάλεπτο. Οι "ερυθρόλευκοι" δεν μπορούσαν να σκοράρουν, ο Σπανούλης ήταν καλά κλεισμένος (και εκνευρισμένος γι' αυτό) ενώ στην άλλη άκρη του παρκέ η άμυνα δεν ήταν καθόλου αποτελεσματική. Η πληγή των τριπόντων γέμισε και πάλι το σώμα του Ολυμπιακού αφού τόσο ο Περπέρογλου όσο και ο Σατοράνσκι έβλεπαν το καλάθι σαν βαρέλι έξω από τα 6.75μ. Κάπως έτσι το σκορ έγινε 58-35 και 66-41 αφού η Μπαρτσελόνα αντίσταση έβρισκε μόνο από τον Χάκετ.

Το ενδιαφέρον στο τελευταίο δεκάλεπτο περιορίστηκε μόνο στην τελική διαφορά. Ο Ολυμπιακός ήθελε πάση θυσία να μειώσει κάτω από τους 12, χάντικαπ που είχε εξασφαλίσει στο παιχνίδι της Αθήνας. Με σχήμα ανάγκης (Οντομ, Αθηναίου, Στρόμπερι, Παπαπέτρου, Πρίντεζης) ο πρωταθλητής κατέβασε τη διαφορά στους 16 (77-61) και στη συνέχεια στους 15 (79-64) χωρίς όμως να έχει διάρκεια στην προσπάθειά του. Η Μπαρτσελόνα πήρε το παιχνίδι διπλό (και τη νίκη και τη διαφορά).

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 45-31, 71-47, 82-66

Μπαρτσελόνα: Ντόελμαν, Ντόρσεϊ 12 (6/8 σουτ), Ρίμπας 6, Ναβάρο 13, Σατοράνσκι 14 (5ασ), Σάμουελς 11, Ολεσον 5, Αρόγιο 2, Περπέρογλου 16 (3/5τρ, 6ρ, 2ασ), Τόμιτς 3.

Ολυμπιακός: Οντομ 3, Χάντερ 5, Παπαπέτρου 4, Σπανούλης 11 (4λ), Στρόμπερι 3, Μιλουτίνοφ 2, Πρίντεζης 12 (7ρ), Αγραβάνης 9, Μάντζαρης, Χάκετ 16 (6λ), Παπανικολάου 1, Αθηναίου.

Ο άνθρωπος του αγώνα

Στην πρώτη εμφάνισή του μετά την επιστροφή του στην Μπαρτσελόνα, ο Ντόρσεϊ έκανε "παπάδες". Τα πλούσια σωματικά του προσόντα και το τεράστιο πάθος αποτέλεσαν το θέμελιο της νίκης της Μπάρτσα η οποία πήρε από τον Αμερικανό 12 πόντους, 8 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 3 κλεψίματα, 2 μπλοκ και 4 κερδισμένα φάουλ! Χώρια τις καταπληκτικές άμυνες.

To φύλλο αγώνα

H έλλειψη λύσεων στους ψηλούς για τον Ολυμπιακό δεν φώναξε απλά στη Βαρκελώνη. Ούρλιαξε! Οι "ερυθρόλευκοι" έγιναν έρμαιο του Ντόρσεϊ αλλά και του Σάμουελς και δεν είχαν λύσεις να αμυνθούν αποτελεσματικά. Το τι θα δώσει ο Γουόρικ είναι ένα ερώτημα. Ο Ολυμπιακός όμως χρειάζεται σίγουρα λύσεις. Αμεσα, χθες!

Πηγή: contra.gr

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα