«Αθόρυβα πυροτεχνήματα και προσδοκίες για 60.000 επισκέπτες στην 68η ανθοκομική έκθεση Κηφισιάς»

Ο κήπος «Jardin de Bésignoles» / Αό τους Κήπους Ευεξίας της 68ης Ανθοκομικής Εκθεσης Κηφισιάς

Ο κήπος «Jardin de Bésignoles» είναι ένας μικρός ιδιωτικός κήπος στην νοτιοανατολική Γαλλία. Δημιουργήθηκε το 2000 στο πατρικό του αρχιτέκτονα
τοπίου Αντονι Μπαζέν σε μια επιφάνεια μόλις 300m2. Ο κήπος έχει λάβει πολλά εθνικά βραβεία για την ποιότητα της αρχιτεκτονικής τοπίου και την αυθεντικότητά του. Έκτοτε, ο ιδιοκτήτης, αρχιτέκτονας τοπίου και κηπουρός, παρέχει ξεναγήσεις στον κήπο κατά τους καλοκαιρινούς

μήνες. Ο κήπος εκτείνεται και εκτός της ιδιοκτησίας. Τα τελευταία επτά χρόνια, ο Αντονι Μπαζέν και οι γείτονες του επέλεξαν να μετατρέψουν τον δρόμο τους σε έναν «δρόμο με κήπο». Οι γείτονες συναντώνται μια φορά τον μήνα για να κάνουν κηπουρική μαζί και να φυτέψουν εκατέρωθεν του δρόμου τους. Χάρη σε αυτή την συλλογική πρωτοβουλία, η ατμόσφαιρα και η εικόνα της γειτονιάς έχει αλλάξει τόσο αισθητικά όσο και ανθρωπιστικά καθώς δημιουργήθηκαν δεσμοί μεταξύ των κατοίκων.

Ο κήπος «Jardin de Bésignoles» είναι ένας από τους 11 Κήπους Ευεξίας που φιλοξενεί η 68η Ανθοκομική Εκθεση Κηφισιάς. «Για να φιλοξενήσουμε τον συγκεκριμένο κήπο χρειάστηκε να πάρουμε ειδική άδεια από τον δημιουργό του, ο οποίος μάλιστα πρόκειται να επισκεφθεί το Αλσος Κηφισιάς», λέει στην HuffPost ο Χρήστος Λαχανάς, πρόεδρος της Ανθοκομικής Εκθεσης Κηφισιάς που ανοίγει τις πύλες της Τετάρτη 27 Απριλίου και πρόκειται να παραμείνει σε λειτουργία ως την Κυριακή 15 Μαΐου.

Η αφίσα της 68ης Ανθοκομικής Εκθεσης Κηφισιάς

Με περισσότερα από 2.000 είδη φυτών και λουλουδιών, η Ανθοκομική Έκθεση υποδέχεται το κοινό της σε μια έκταση 20 στρεμμάτων και  με τη συμμετοχή 70 παραγωγών και εκθετών. 

Η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς μας καλεί «Να κάνουμε τη φύση σπίτι μας»:

Με τους γεωπόνους  της έκθεσης οι οποίοι θα μας παρέχουν χρήσιμες πληροφορίες για το πώς θα φτιάξουμε τον κήπο μας  ή το μπαλκόνι μας.Το Εκθεσιακό Τμήμα της έκθεσης όπου ένδεκα αρχιτέκτονες τοπίου έχουν σχεδιάσει ένδεκα Κήπους Ευεξίας, οι οποίοι προσφέρουν την ομορφιά και αρμονία της φύσης.Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της έκθεσης για Σχολεία με τίτλο «ΑΛΛΑΖΩ ΑΛΛΑ ΖΩ» και με αντικείμενο την Κλιματική Αλλαγή.Με αθόρυβα πυροτεχνήματα για την αποφυγή των δυσάρεστων επιπτώσεων των κρότων σε πουλιά και ζώα διεξάγεται φέτος η 68η Ανθοκομική Εκθεση Κηφισιάς

Με γνώμονα την αποφυγή των δυσάρεστων επιπτώσεων των κρότων που συνοδεύουν τα πυροτεχνήματα στα πουλιά και τα ζώα, δεσποζόμενα ή αδέσποτα, η διοίκηση του Δήμου και της Ανθοκομικής αποφάσισε τα πυροτεχνήματα να είναι αθόρυβα, όπως μας ενημερώνει ο πρόεδρός της. 

«Η διαφορά της φετινής Ανθοκομικής Εκθεσης με τις τελευταίες που προηγήθηκαν είναι ότι δεν θα έχουμε περιοριστικά μέτρα στον βαθμό που είχαμε τελευταία χρόνια. Ο κόσμος θα μπορεί πιο εύκολα να κυκλοφορήσει στους χώρους της Εκθεσης δεδομένου του ότι νιώθει πιο απελευθερωμένος σε εξωτερικούς χώρους σε σχέση με τα δυο χρόνια της πανδημίας - εξ′ ου και ελπίζουμε σε ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή», λέει ο κ. Λαχανάς. 

«Κήπος με Επίγνωση» / Από τους 11 Κήπους Ευεξίας της 68ης Ανθοκομικής Εκθεσης Κηφισιάς

Τι ακριβώς εννοεί; «Πέρσι σε δύσκολες συνθήκες αγγίξαμε 30.000 – 40.000 επισκεψιμότητα. Φέτος ευελπιστούμε να φτάσουμε τους 60.000 επισκέπτες», εξηγεί. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, η διαδρομή ανάμεσα στους 11 Κήπους Ευεξίας που  δημιουργήθηκαν από αρχιτέκτονες τοπίου και προτείνει η 68η Ανθοκομική Εκθεση είναι ιδανική για να μπορεί κανείς να απολαύσει, να χαλαρώσει και να χαρεί την επαφή του με την φύση. 

«Μας ενδιαφέρει ο κόσμος να έρθει να γνωρίσει και να βοηθηθεί ως προς τις επιλογές του με - δωρεάν - οδηγίες και συμβουλές από ειδικευμένους γεωπόνους», συμπληρώνει. 

O κήπος Jardin de Besignoles από τους 11 Κήπους Ευεξίας της 68ης Ανθοκομικής Εκθεσης Κηφισιάς

«Οι 11 Κήποι Ευεξίας ακολουθούν τους Εννέα Κήπους του Κόσμου που αποτέλεσαν ένα από τα highlights της περσινής Εκθεσης», όπως μας λέει επίσης ο ίδιος.

Αραγε, πόσο εύκολο και οικονομικό είναι να δημιουργήσει κανείς τον δικό μου μικρό «ανθισμένο» παράδεισο;  «Εξαρτάται από το τι χώρο έχει ο καθένας», απαντά. «Στο διαμέρισμα τα πράγματα είναι πιο περιορισμένα. Κάποιοι άνθρωποι που ζουν σε διπλοκατοικίες ή μονοατοικίες, ωστόσο, μπορούν εύκολα και χωρίς μεγάλο οικονομικό κόστος να φτιάξουν όμορφα και σε ακόμα μεγαλύτερη έκταση πράγματα συμβουλευόμενοι τους γεωπόνους της Εκθεσης  – χρειάζεται μεράκι».

Γιατί κάποιος - Κηφισιώτης ή μη - να βρεθεί στο  Αλσος Κηφισιάς και να περιηγηθεί στην έκθεση; 

«Διότι πρόκειται για την μεγαλύτερη ανθοκομική έκθεση στην Ελλάδα με 70 παραγωγούς απ’ όλη την χώρα. Σ′ αυτή θα μπορεί ο επισκέπτης να διαλέξει φυτά ή ο,τιδήποτε για εκείνον είναι χρήσιμο μέσα από μια μεγάλη ποικιλία προτάσεων. Επίσης και οι τιμές είναι προσιτές, κι αυτό είναι μεγάλο κίνητρο. Το σημαντικότερο: θα μπορεί να θαυμάσει τους Κήπους της Ευεξίας και ταυτόχρονα να συνδυάσει και τις συμβουλές που μπορεί να πάρει από δικούς μας γεωπόνους και αρχιτέκτονες τοπίου». 

Info:

Οι ώρες λειτουργίας της Έκθεσης είναι 10.00 – 22.00. Η είσοδος είναι δωρεάν τις καθημερινές από το πρωί έως τις 16:00 και υπάρχει εισιτήριο 1,5 ευρώ για μετά τις 16.00 και τα Σαββατοκύριακα.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ...Μονοδρομήσεις κι αντισηπτικά στην 67η Ανθοκομική Εκθεση Κηφισιάς που ανοίγει πύλεςΑλσος Κηφισιάς: Με ιστορία 136 χρόνων ανθίζει και πάλι στις 6 ΜαΐουΔες οnline τη συναυλία της Φωτεινής Δάρρα στην 66η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς την Τρίτη 09/06/2020
Keywords
Τυχαία Θέματα