Ασυνήθιστα αυξημένα ποσοστά θανάτων καταγράφηκαν στις 19 Ιουλίου στην Αγγλία

Τα βρέφη, οι ηλικιωμένοι και όσοι υποφέρουν από αναπνευστικά προβλήματα επηρεάζονται πολύ από τις καιρικές συνθήκες.

Σύμφωνα με το Sky News, o καύσωνας που σημειώθηκε το καλοκαίρι του 2016 σχετίζεται με τα υψηλά ποσοστά θνησιμότητας που καταγράφηκαν εκείνη την περίοδο.

Συγκεκριμένα, τα στατιστικά στοιχεία αναφέρουν ότι στις 19 Ιουλίου καταγράφηκαν 1.661 θάνατοι στην Αγγλία και στην Ουαλία
σε αντίθεση με τους 1.267 που είναι ο μέσος όρος θανάτων που σημειώνονται ανά πενταετία, σύμφωνα με την βρετανική στατιστική υπηρεσία.

Εκείνη την ημέρα, οι θερμοκρασίες άγγιξαν τους 33,5 βαθμούς Κελσίου, δυσχεραίνοντας τις συνθήκες για πολλούς ανθρώπους και ειδικά για τα μωρά, τους ηλικιωμένους και τα άτομα με προβλήματα υγείας που διατρέχουν ιδιαίτερο κίνδυνο σε περιόδους καύσωνα.

Οι συντάκτες της έκθεσης ONS έγραψαν: «Οι τάσεις όσον αφορά στις θερμοκρασίες εκείνης της περιόδου έδειξαν ότι στις 19 Ιουλίου 2016 το θερμόμετρο χτύπησε κόκκινο, γεγονός που μπορεί να εξηγήσει τα αυξημένα ποσοστά θνησιμότητας που σημειώθηκαν εκείνη την ημέρα».

Ο Grahame Madge, εκπρόσωπος του γραφείου της μετεωρολογικής υπηρεσίας είπε: «Από τις 17 Ιουλίου οι θερμοκρασίες στην νοτιοανατολική Αγγλία άρχισαν να ανεβαίνουν υπερβολικά και μέχρι τις 18 Ιουλίου επικρατούσε ζέστη και ηλιοφάνεια. Στις 19 Ιουλίου οι θερμοκρασίες έγιναν ακόμη πιο υψηλές, ξεπερνώντας τους 30 βαθμούς Κελσίου. Το Brize Norton στο Oxfordshire ήταν η περιοχή στην οποία σημειώθηκαν οι υψηλότερες θερμοκρασίες στη Αγγλία στις 19 Ιουλίου 2016».

«Ο καύσωνας τελείωσε με τις ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την νοτιοανατολική Αγγλία καθώς και μερικά βόρεια τμήματά της».

Ο αριθμός των θανάτων αγγίζει σχεδόν κατά το ήμισυ τους αριθμούς των θανάτων που καταγράφηκαν όλη τη χειμερινή περίοδο του 2015/16.

Τον προηγούμενο χρόνο ο αριθμός των θανάτων που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του χειμώνα ήταν εξίσου αυξημένος, με τις αρχές να κάνουν λόγο για 43.850 θανάτους.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου του περασμένου έτους και του Μαρτίου του 2016 το ποσοστό των θανάτων μειώθηκε στους 24.300.

«Αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι ο ιός της γρίπης πλήττει κυρίως τους νεότερους κι όχι τόσο τους ηλικιωμένους που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο», είπε η στατιστικολόγος Δρ. Anne Campbell.

«Ένας βασικός λόγος πίσω από τα μειωμένα ποσοστά θανάτων την χειμερινή περίοδο έγκειται στην μείωση των θανάτων των ηλικιωμένων την εν λόγω περίοδο», προσέθεσε.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα