Αστυνομικός κατάσχεσε ένα μπουκέτο λουλούδια από δύο κορίτσια και το κοινό διχάστηκε

Αίσθηση προκαλεί η είδηση ότι μια αστυνομικός κατάσχεσε ένα μπουκέτο λουλούδια που είχαν μαζέψει δύο μικρά κορίτσια στην Αγγλία για την γιαγιά τους.

Ο Ντέιβιντ Τέιλορ ήταν καθ' οδόν για το σπίτι σπίτι της μητέρας του στο Νότιγχαμσαϊρ, όταν οι δύο κόρες του παρατήρησαν ότι είχαν ανθίσει νάρκισσοι (είδος φυτού) στην άκρη του δρόμου. Ο πατέρας σταμάτησε το όχημα και τα κορίτσια μάζεψαν λίγα λουλούδια για την μητέρα και την γιαγιά τους. Λίγες στιγμές αργότερα όμως, μια αστυνομικός τους σταμάτησε και κατάσχεσε το μπουκέτο, κατηγορώντας μάλιστα τις ανήλικες
-10 και πέντε ετών- για καταπάτηση δημόσιας περιουσίας.

Ο Τέιλορ, που θεωρούσε ανάρμοστη και αυθαίρετη την συμπεριφορά της αστυνομικού, άρχισε να τραβά με την κάμερα του κινητού του όλα όσα συνέβαιναν. Σύμφωνα με τον ίδιο, είχαν φυτρώσει εκατοντάδες λουλούδια στην άκρη του δρόμου, ενώ τα κορίτσια είχαν κόψει 27 ανθούς.

«Σέβομαι την αστυνομία και τον νόμο, όμως πιστεύω ότι θα μπορούσε να χειριστεί διαφορετικά την κατάσταση», δήλωσε ο πατέρας, προσθέτοντας ότι οι κόρες τους ήταν φανερά αναστατωμένες από το περιστατικό.

Η υπόθεση έχει διχάσει το κοινό, με άλλους να κατηγορούν τον πατέρα ότι διδάσκει στα παιδιά του να κλέβουν και άλλους να θεωρούν υπερβολική την αντίδραση της αστυνομικού. Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι ο στολισμός των δρόμων στην Αγγλία είναι μια δουλειά για την οποία αφιερώνεται αρκετός χρόνος και προσοχή. Ακόμα, η νοοτροπία γύρω από το τι θεωρείται δημόσιο αγαθό είναι διαφορετική από την ελληνική και οι δημόσιοι κήποι χαίρουν μεγάλης εκτίμησης.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα