Ασιατικοί Αγώνες: Ο απίστευτος λόγος που η Κίνα λογόκρινε την αγκαλιά δύο αθλητριών

Μια φωτογραφία δύο Κινέζων αθλητριών που έκανε μια ακούσια αναφορά στη σφαγή της πλατείας Τιενανμέν λογοκρίθηκε στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως αγκαλιάστηκαν η Lin Yuwei και η Wu Yanni, μετά την κούρσα 100 μέτρων με εμπόδια στους Ασιατικούς Αγώνες στην Κίνα, τα σορτσάκια τους σχημάτισαν τον αριθμό «64», που παραπέμπει - για αρκετούς στην Κίνα - στις διαδηλώσεις στην πλατεία Τιενανμέν στις 4 Ιουνίου (6-4) του 1989, αναφέρει το BBC.

Οι συζητήσεις για εκείνα τα αιματηρά επεισόδια παραμένουν ταμπού στην Κίνα, με τις αρχές να διαγράφουν τακτικά κάθε αναφορά στο θέμα από το διαδίκτυο.

Η φωτογραφία των δύο αθλητριών γρήγορα εξαφανίστηκε από το Weibo, το κινεζικό Twitter

.

Ωστόσο, η φωτογραφία δεν φαίνεται να έχει αφαιρεθεί εντελώς από το διαδίκτυο, με ορισμένα κινεζικά άρθρα ειδήσεων να εξακολουθούν να δείχνουν τη φωτογραφία των δύο αθλητριών.

Τα επεισόδια είχαν προκαλέσει τον θάνατο πολλών ανθρώπων, χωρίς να γίνεται ποτέ αναφορά στον ακριβό αριθμό, ενώ από τότε, οτιδήποτε αφορά εκείνη την ημέρα, λογοκρίνεται με συνοπτικές διαδικασίες. 

Η Κίνα έχει κερδίσει σχεδόν 300 μετάλλια μέχρι στιγμής στους Ασιατικούς Αγώνες, οι οποίοι διεξάγονται στην κινεζική πόλη Hangzhou. Οι αγώνες θα διαρκέσουν  έως τις 8 Οκτωβρίου.

Related...AI εμφυτεύματα σε εγκέφαλο παράλυτου σχημάτισαν «ψηφιακή γέφυρα», τώρα κινεί τα χέρια τουΠώς η Κίνα αποκτά τον έλεγχο της παγκόσμιας ενέργειας και γίνεται ο απόλυτος κυρίαρχοςΟι τέσσερις τεχνολογίες που η ΕΕ θέλει να προστατεύσει από την Κίνα
Keywords
Τυχαία Θέματα