Αρμενία: Eπίθεση ενόπλων στο αρχηγείο της αστυνομίας στο Γερεβάν

Ένοπλοι επιτέθηκαν στο αρχηγείο της αστυνομίας στην πρωτεύουσα της Αρμενίας, Γερεβάν, όπως μεταδίδουν ΜΜΕ.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Daily Sabah, έχει υπάρξει ένας νεκρός, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι το αίτημα των ενόπλων που πραγματοποίησαν την επίθεση είναι η απελευθέρωση του φυλακισμένου επικεφαλής της οργάνωσής τους, του ακτιβιστή της αντιπολίτευσης Τζιράιρ Σεφιλιάν, ο οποίος είχε συλληφθεί για κατοχή και διακίνηση όπλων τον Ιούνιο.

Σύμφωνα
με κάποια τοπικά ΜΜΕ, ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας, Βαλέρι Οσιπιάν, κρατείται όμηρος, ενώ δυνάμεις ασφαλείας έσπευσαν επί σκηνής.

Η αρμενική Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας διέψευσε προηγούμενες αναφορές περί «απόπειρας πραξικοπήματος» στον απόηχο των γεγονότων στην Τουρκία, συμπληρώνοντας πως είναι σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Interfax, οι ένοπλοι εισήλθαν στον χώρο γκρεμίζοντας την πύλη. Όσον αφορά στον Σεφιλιάν, αναφέρεται πως η έρευνα μετά τη σύλληψή του έδειξε πως ο ίδιος και η οργάνωσή του σχεδίαζαν σειρά επιθέσεων σε κτίρια, τηλεπικοινωνίες κ.α.

Το ιρανικό πρακτορείο Fars μετέδωσε πως τα social media δεν λειτουργούν και το Ίντερνετ είναι αργό, με την αστυνομία να αναφέρει πως τα έχουν μπλοκάρει επειδή οι δράστες προσπάθησαν να δώσουν την εικόνα πως πρόκειται για πραξικόπημα και όχι για μεμονωμένη ενέργεια.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα