Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν 169 χρυσά δαχτυλίδια σε έναν προϊστορικό τάφο

.

Ένας προϊστορικός τάφος με 169 χρυσά δαχτυλίδια ανακαλύφθηκε από αρχαιολόγους στην Κρισάνα της Ρουμανίας.

Ο τάφος ανήκε σε μια γυναίκα από τον πολιτισμό της Tiszapolgár* της οποίας τα μαλλιά ήταν στολισμένα με τα δαχτυλίδια. Στο σημείο βρέθηκαν επίσης ένα χάλκινο βραχιόλι, δύο χρυσές χάντρες και περίπου 800 χάντρες από κόκαλο.

«Τα χρυσά δαχτυλίδια είναι ένα συγκλονιστικό εύρημα. Εδώ υπάρχουν πάνω από 160», δήλωσε ο Καλίν Τσέμις, επικεφαλής αρχαιολόγος της ανασκαφής, σε συνέντευξη Τύπου, σύμφωνα με το ρουμανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Agerpres.

«Θέλουμε να

μάθουμε περισσότερα για τη νεκρή γυναίκα, καθώς και αν τα δαχτυλίδια ήταν κατασκευασμένα από χρυσό της Τρανσυλβανίας», δήλωσε ο Γκάμπριελ Μόιζα, διευθυντής του Μουσείου Τάρι Κρισουριλορ στην Οραντέα της Ρουμανίας.

.

«Είναι μια εκπληκτική ανακάλυψη. Είναι δύσκολο να βρει κανείς έναν τέτοιο θησαυρός σε τάφους της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης», πρόσθεσε ο Μόιζα.

Περαιτέρω ανασκαφές που διεξήγαγε η πολυεθνική ομάδα από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο βρήκαν τρεις τοποθεσίες που χρονολογούνται από τη Νεολιθική Περίοδο, δύο από τη μέση έως την ύστερη εποχή του Χαλκού, δύο από τη Ρωμαϊκή περίοδο και δύο από τον Μεσαίωνα.

 ――――――-

*Ο πολιτισμός Tiszapolgár ή πολιτισμός Tiszapolgár-Româneşti ήταν ένας αρχαιολογικός πολιτισμός της Ενεολιθικής εποχής της Μεγάλης Ουγγρικής Πεδιάδας, του Μπανάτ, της Ανατολικής Σλοβακίας και της Ουκρανικής Περιφέρειας Zakarpattia στην Κεντρική Ευρώπη.

.ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΑρχαιολόγοι πιθανολογούν ότι ανακάλυψαν τη γενέτειρα του Αποστόλου ΠέτρουΓερμανια: Πλοίο 400 ετών που βρέθηκε σε ποτάμι είναι μια εκπληκτικά διατηρημένη «χρονοκάψουλα»Ο αρχαιολόγος Χάουαρντ Κάρτερ και η επιστολή για κλοπές θησαυρών από τον τάφο του Τουταγχαμών
Keywords
Τυχαία Θέματα