Αποσύρθηκε στην Αττάλεια το «Όρουτς Ρέις»

Στην Αττάλεια φαίνεται να έχει καταφθάσει το τουρκικό ερευνητικό σκάφος, «Όρουτς Ρέις», μετά τη μη ανανέωση της τουρκικής Navtex που έληγε στις 12 Σεπτεμβρίου.

To Marine Traffic δείχνει το τουρκικό πλοίο να βρίσκεται μέσα στο λιμάνι. Υπενθυμίζεται πως η πορεία του είχε φανεί από το Σάββατο, καθώς το σκάφος είχε αρχίσει να πλέει προς τις τουρκικές ακτές με τα συνοδευτικά του.

Η εξέλιξη αυτή λαμβάνει χώρα μετά την αποστολή σαφούς μηνύματος από τη Med7 προς την Τουρκία πως θα επιβληθούν κυρώσεις εάν δεν κάνει κινήσεις αποκλιμάκωσης,

και ενώ η λίστα των κυρώσεων βρίσκεται σε φάση τελικής επεξεργασίας. Επίσης, την ανησυχία του για τις τουρκικές δραστηριότητες εξέφρασε και ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Μάικ Πομπέο, το Σάββατο, κατά την επίσκεψή του στην Κύπρο.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ... Η Πρέβεζα αποκαλύπτεται ως European Best Destination ΗΠΑ: Βασιλικός πύθωνας γέννησε 7 αυγά χωρίς να έχει βρεθεί με αρσενικό για πολλά χρόνια «Επιστροφές» (Reappearances): Ένα νέο «Μπουλούκι» μαστόρων αποκαθιστά ένα θαμμένο Zαγορίσιο καλντερίμι
Keywords
Τυχαία Θέματα