Αποστόλου: Πρέπει να απλοποιηθούν οι διαδικασίες για τις ανακτήσεις. 1.000 αγρότες έχουν πάρει πάνω από 15.000 ευρώ ενίσχυση

Δική του μέριμνα είναι η απλοποίηση των διαδικασιών για τις ανακτήσεις των αγροτών, προκειμένου να διευθετηθεί το θέμα, που μένει σε εκκρεμότητα εδώ και μια δεκαετία, δήλωσε στο Mega ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου.

Σημείωσε ότι κάποια χρήματα δόθηκαν χωρίς την έγκριση της ΕΕ και πλέον τα χρήματα αυτά πρέπει να επιστραφούν. Όταν παρέλαβε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, δήλωσε,
βρήκε είπε 1,3 δισ. πρόστιμα δημοσιονομικών διορθώσεων και άλλο 1,1 δισ. ανακτήσεων. Υποστήριξε ότι δεν ήταν δυνατή η εφαρμογή του προηγούμενου νόμου που ήταν πολύ σκληρός και επειδή η κυβέρνηση βρίσκεται σε μια διαπραγμάτευση με τους εταίρους, αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εξαιρεθεί όπως είπε ένα μεγάλο μέρος των αγροτών από τη διευθέτηση.

«Πάνω από 1.000 αγρότες έχουν πάρει πάνω από 15.000 ενίσχυση, αυτά θα δούμε σε μια διαδικασία πως θα τα ανακτήσουμε», διευκρίνισε.

Ωστόσο πλέον η Κομισιόν όπως τόνισε ξεκαθάρισε πως εάν σε ένα μήνα δεν προχωρήσει η Ελλάδα σε ανακτήσεις τότε θα την παραπέμψει στο ευρωπαϊκό δικαστήριο. «Η δική μας τροπολογία δεν μιλάει για απόφαση ανακτήσεων αλλά για απλοποίηση διαδικασιών και για το πως θα γίνουν αυτές οι ανακτήσεις. Θα υπάρξει κοινή απόφαση υπουργών» είπε.

Πρόσθεσε ότι το θέμα θα έρθει στη Βουλή και θα έρθει το κοινοβούλιο στο δίλημμα: «Θα προχωρήσουμε σε ανακτήσεις αυτές που θα καταλήξουμε ή θα μεταφέρουμε το πρόβλημα στον Έλληνα πολίτη που θα είναι μπροστά σε ένα πρόστιμο σε ημερήσια βάση που θα πληρώνει η χώρα μας; Μόνος μου σαν υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δεν υπάρχει περίπτωση να προχωρήσω σε αυτή τη διαδικασία. Μαζί όλοι» .

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα