Απομάκρυνση αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. γιατί... υποτίμησε τους ληστές με το σίδερο

Με απόφαση της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. «ξηλώθηκε» ο επικεφαλής αξιωματικός της έρευνας για τους «ληστές με το σίδερο» που βασάνισαν τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής ηλικιωμένο ζευγάρι στα Στύρα Ευβοίας.

Δύο κακοποιοί εισέβαλαν στο σπίτι των ηλικιωμένων και δεν δίστασαν να κάψουν στο πρόσωπο με ηλεκτρικό σίδερο τον 77χρονο παππού αφού πρώτα τον έδεσαν μαζί με τη γυναίκα του με αυτοσχέδιες χειροπέδες. Και όλα αυτά για να ομολογήσουν που είχαν βάλει την πενιχρή σύνταξή τους (500 ευρώ) και λίγα κοσμήματα.

Ο
αρμόδιος αξιωματικός φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να υποτίμησε το περιστατικό με αποτέλεσμα οι πρώτες πληροφορίες προς το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. να κάνουν λόγο για μία απλή κλοπή. Η έκταση που πήρε η υπόθεση όταν αποκαλύφθηκε ο βασανισμός των θυμάτων με σίδερο προκάλεσε την έντονη αντίδραση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος διέταξε την απομάκρυνση του επικεφαλής αξιωματικού και τη διενέργεια έρευνας για να εξακριβωθεί αν έγιναν οι απαιτούμενες αστυνομικές ενέργειες για την διερεύνηση της ληστείας.

Σύμφωνα, μάλιστα, με πηγές του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων θα ερευνήσουν την αστυνομική κωλυσιεργία. Την ίδια ώρα, κλιμάκιο αξιωματικών της Ασφάλειας Αττικής θα μεταβεί στην περιοχή της Εύβοιας προκειμένου να ερευνήσει αν η ληστεία είναι έργο των ληστών με το σίδερο που δρουν στην Αττική ή αν πρόκειται για μιμητές τους.
Αστυνομικές πηγές αναφέρουν η δεύτερη εκδοχή είναι πιο σοβαρή, καθώς το συγκεκριμένο «modus operandi» φαίνεται να έχει λάβει διαστάσεις «επιδημίας» στην εγκληματική δράση συμμοριών.

Τους έδεσαν με χειροπέδες στο σαλόνι

Τα ξημερώματα της Κυριακής στα Στύρα Ευβοίας όλα ξεκίνησαν όταν ο 77χρονος συνταξιούχος αγροφύλακας βγήκε από το σπίτι για να πάει στην εξωτερική τουαλέτα που βρίσκεται στην αυλή. Οι δύο δράστες καραδοκούσαν και του επιτέθηκαν. Τον έσυραν στο εσωτερικό του σπιτιού και τον έδεσαν με αυτοσχέδιες χειροπέδες μαζί με την ηλικιωμένη γυναίκα του στο σαλόνι. Εκεί τους βασάνισαν μέχρι να τους πουν που βρίσκονται μετρητά και χρυσαφικά.

Δεν δίστασαν μέχρι τότε να τους χτυπήσουν με γροθιές και κλωτσιές στο πρόσωπο και στο σώμα. Άρπαξαν μετά το ηλεκτρικό σίδερο και έκαψαν τον 77χρονο στο πρόσωπο.

Όταν τελικά έφυγαν η 76χρονη κατάφερε να κόψει τα δεσμά του τραυματισμένου συζύγου της και μετά εκείνος με τη σειρά του τα δικά της. Ο 78χρονος μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο νοσοκομείου Καρύστου έχοντας υποστεί κατάγματα σε δύο πλευρά και έγκαυμα στο πηγούνι.
Keywords
Τυχαία Θέματα