Αποχωρούν οι οικογένειες των αμερικάνων στρατιωτικών από την Τουρκία

Εντολή για την απομάκρυνση των οικογενειών τους εξέδωσε το Πεντάγωνο των ΗΠΑ για τους στρατιωτικούς τους οι οποίοι υπηρετούν στην νότια Τουρκία, όπως αναφέρεται επίσης σε ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το cnn.com, πρόκειται για τις οικογένειες του πολιτικού προσωπικού που υπηρετεί στο αμερικανικό προξενείο στα Άδανα, καθώς επίσης και τους συγγενείς του στρατιωτικού προσωπικού που βρίσκεται στη βάση του Ιντζιρλίκ, τη Σμύρνη και τα Μούγλα.


«Η απόφαση να μετακινήσουμε τις οικογένειές και τους πολίτες μας έγινε σε συνεννόηση με την κυβέρνηση της Τουρκίας, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και τον Γραμματέα Άμυνας», υπογράμμισε ο στρατηγός Philip M. Breedlove, διοικητής της Ευρωπαϊκής Διοίκησης των ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα επικαλούμενο αξιωματούχο των ΗΠΑ, η απόφαση εκκένωσης ελήφθη εξαιτίας συνεχιζόμενων απειλών σχετικά με μια πιθανή επίθεση του Ισλαμικού Κράτους.

«Η ασφάλεια των πολιτών των ΗΠΑ που ζουν στο εξωτερικό είναι στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας και παίρνουμε πολύ σοβαρά την ευθύνη για τη διασφάλιση της ασφάλειας των μελών της επίσημης αμερικανικής κοινότητας», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Επίσης το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην ανακοίνωση του προειδοποιεί όσους πολίτες των ΗΠΑ, επιθυμούν να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ.

«Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ προειδοποιεί τους πολίτες των ΗΠΑ για αυξημένες απειλές από τρομοκρατικές ομάδες σε όλη την Τουρκία και να αποφύγουν τα ταξίδια στην νοτιοανατολική Τουρκία», αναφέρει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην ανακοίνωσή του.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα