Από τον Ρομπέρτο Κάρλος στον Ντανίλο: Αυτοί είναι οι 24 Βραζιλιάνοι στην ιστορία της Ρεάλ

Η Ρεάλ Μαδρίτης ανακοίνωσε την απόκτηση του Ντανίλο, ο οποίος γίνεται ο 24ος Βραζιλιάνος στην ιστορία των "μερένγκες". Δείτε ποιοι ήταν οι προηγούμενοι 23.

Ο Ντανίλο θα είναι από την επόμενη σεζόν ποδοσφαιριστής της Ρεάλ Μαδρίτης, μετά τη μεταγραφή του από την Πόρτο. Το Sport24.gr θυμάται τους προηγούμενους 23 Βραζιλιάνους, που πέρασαν από το "Σαντιάγο Μπερναμπέου".

"Φερνάντο" Ρούμπενς Πάζι Ζιουντισέλι (1935)

Ο πρώτος των πρώτων.
Ο Φερνάντο δεν έκανε τίποτα ιδιαίτερο στη Μαδρίτη, ντεμπούταρε κόντρα στη Σανταντέρ και δεν έπαιξε ξανά. Τίποτε παραπάνω....

Ντάρσι Σιλβέιρα ντος Σάντος (Κανάριο) (1959)

Ο Κανάριο πήρε την πτήση από το Ρίο ντε Ζανέιρο για την ισπανική πρωτεύουσα το 1959. Στις τρεις σεζόν του με τη Ρεάλ, κατέκτησε ένα Κύπελλο Πρωταθλητριών, ένα Διηπειρωτικό, δύο πρωταθλήματα και ένα Copa del Rey.

Βαλντίρ Περέιρα "Ντιντί" (1959)

Ο "καριόκα'' βιρτουόζος μέσος έγινε κάτοικος της ισπανικής πρωτεύουσας το 1959, προερχόμενος από την Μποταφόγκο. Κάθισε μόνο μία σεζόν, δεν κέρδισε τίποτα σε αυτήν. Ο Ντιντί εθεωρείτο μεγάλη μεταγραφή όταν αποκτήθηκε από τη Ρεάλ (είχε κατακτήσει το Μουντιάλ του 1958, κατέκτησε κι αυτό του 1962 μετά τη "βασίλισσα").

"Εβαρίστο" ντε Μασέντο (1962)

Θα μπορούσε να τον πει κανείς και "προδότη". Έφτασε στη Μαδρίτη από τη Βαρκελώνη το 1962 και έπαιξε με τους "μερένγκες" για δύο σεζόν. Κατέκτησε ισάριθμα πρωταθλήματα, με τη "βασίλισσα".

Ρικάρντο Ρόσα (1991)

Ο Ρικάρντο Ρόσα έγινε "μερένγκε" το 1991, προερχόμενος από τη Σάο Πάουλο. Αγωνίστηκε μόνο δύο σεζόν στη Ρεάλ Μαδρίτης, πήρε μόνο ένα Copa del Rey, στη δεύτερή του σεζόν.

Κλαουντεμίρ "Βίτορ" (1993)

Αποκτήθηκε κατά... λάθος. Ο Μπενίτο Φλόρο τον Καφού ήθελε, αλλά στο "Μπερναμπέου" του έφεραν άλλο Βραζιλιάνο για δεξί μπακ. Ο Βίτορ το μόνο που κατάφερε ήταν να παίξει όλα κι όλα τρία ματς, με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης. Δεν τον θυμάται και κανείς...

Ρομπέρτο Κάρλος (1996)

Έφτασε στη Μαδρίτη από το Μιλάνο και την Ίντερ το 1996 κι έφυγε το 2007 για την Κωνσταντινούπολη. Και τι δεν πήρε με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Έχουμε και λέμε, 4 πρωταθλήματα, τρία ισπανικά Σούπερκαπ, τρία Champions Leagues, δύο Διηπειρωτικά και ένα ευρωπαϊκό Σούπερκαπ. Ο,τι και να πει κανείς για τον Ρομπέρτο Κάρλος...

Ζε Ρομπέρτο (1997)

Πήγε στη Ρεάλ από τη Φλαμένγκο. Μία σεζόν μόνο, αγωνίστηκε σαν αριστερός χαφ, αλλά και σαν μέσος. Μετά πήρε το δρόμο για τη Γερμανία.

"Σάβιο" Μπαρτολίνι Πιμεντέλ (1998)

Ο Σάβιο αποκτήθηκε από τη Φλαμένγκο το 1998 κι έμεινε στη Μαδρίτη μέχρι το 2003, μεσολαβούντος ενός δανεισμού στην Μπορντό. Πήρε τρία Champions Leagues, ένα Διηπειρωτικό, ένα πρωτάθλημα, κι από ένα (ευρωπαϊκό και ισπανικό) Σούπερκαπ.

Ζούλιο Σέζαρ Σάντος Κορέα (1999)

Ο Βραζιλιάνος αμυντικός πριν έρθει στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό, ήταν κάτοικος Μαδρίτης από το 1999. Στη "βασίλισσα" αγωνίστηκε μόλις μίας σεζόν, πήρε και το Champions League. Όταν επέστρεψε στο "Μπερναμπέου'' με τους "ερυθρόλευκους", σκόραρε απέναντι στην πρώην του ομάδα.

Φλάβιο Κονσεϊσάο

Άλλος ένας, που πέρασε από το ελληνικό πρωτάθλημα με τη φανέλα του Παναθηναϊκού αυτός. Ήρθε από την Ντεπορτίβο. Στις τρεις σεζόν που κάθισε πήρε 2 πρωταθλήματα, ένα Champions League, ένα Διηπειρωτικό και από ένα Σούπερκαπ (ισπανικό κι ευρωπαϊκό).

Ρονάλντο (2002)

Ο Φλορεντίνο Πέρεθ έφερε το ''φαινόμενο" στη Μαδρίτη το 2002. Με τη φανέλα των "μερένγκες" έβαλε 83 γκολ σε 127 ματς. Πήρε ένα πρωτάθλημα, ένα Διηπειρωτικό και ένα ισπανικό Σούπερκαπ. "Φαινόμενο" είναι αυτός...

Σισίνιο (2005)

Κι αυτός από τη Σάο Πάουλο. Ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα όταν αποκτήθηκε, αλλά δεν "έπιασε" στην ισπανική πρωτεύουσα. Κάθισε τρία χρόνια, αλλά οι συχνοί τραυματισμοί δεν του επέτρεψαν να κάνει τη μεγάλη καριέρα που ονειρευόταν. Το 2008 πήγε στη Ρόμα, σήμερα η τύχη του εντοπίζεται στην Τουρκία. Πήρε ένα πρωτάθλημα.

Ζούλιο Μπαπτίστα (2005)

Κάθισε στη Μαδρίτη για τρία χρόνια, μεσολαβούντος ενός δανεισμού στην Άρσεναλ. Το μόνο που πήρε, ήταν ένα πρωτάθλημα. Κι αυτός, δεν έφερε όσα περίμεναν οπαδοί και διοίκηση.

Ρομπίνιο (2005)

Κι άλλος Βραζιλιάνος, την ίδια σεζόν. Το ντεμπούτο του κόντρα στην Κάντιθ εξαιρετικό, αλλά η όλη του πορεία στη Ρεάλ, προβληματική με σκαμπανεβάσματα. Το 2008, πωλήθηκε στη Μάντσεστερ Σίτι. Δύο πρωταθλήματα και ένα Σούπερκαπ, στη θητεία του.

Μαρσέλο (2006)

Ήρθε σαν αντικαταστάτης του Ρομπέρτο Κάρλος, σε ηλικία 18 ετών, το 2006. Είναι μέχρι και σήμερα στην ομάδα. Έχει κατακτήσει ένα Champions League, ένα ευρωπαϊκό Σούπερκαπ, ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, τρία πρωταθλήματα, δύο Copa del Rey και δύο ισπανικά Σούπερκαπ.

Έμερσον (2006)

Ήρθε μαζί με τον Φάμπιο Καπέλο στη Ρεάλ, ωστόσο δεν είχε την αναμενόμενη παρουσία. Η σεζόν του προβληματική και φυσιολογική η επιστροφή του στην Ιταλία, την επόμενη σεζόν.

Πέπε (2007)

Μπορεί να είναι διεθνής με την Πορτογαλία, αλλά γεννήθηκε σε έδαφος βραζιλιάνικο. Κανείς δεν αμφιβάλει μέχρι και σήμερα για τη σπουδαιότητα της παρουσίας του, στην ενδεκάδα της Ρεάλ Μαδρίτης.

Κακά (2009)

Έφτασε στη Μαδρίτη από το Μιλάνο και τη "ροσονέρο" πλευρά αυτού ως η τέταρτη πιο ακριβή μεταγραφή, πίσω από τους Ρονάλντο, Ζιντάν και Ιμπραχίμοβιτς. Δεν ήταν ποτέ αυτό που περίμεναν να δουν οι "μερένγκες". Επέστρεψε στη Μίλαν, αφού είχε πάρει ένα πρωτάθλημα, ένα Copa del Rey και ένα Σούπερκαπ.

Φαμπίνιο Ταβάρες (2012)

Ο Φαμπίνιο εντάχθηκε στην Ρεάλ Καστίγια το 2012, προερχόμενος από τη Ρίο Άβε. Ντεμπούταρε με την πρώτη ομάδα το 2013, κόντρα στη Μάλαγα. Είναι στη Μονακό, ως δανεικός από τη Ρίο Άβε.

Καζεμίρο (2013)

Ο Κάρλος Ενρίκε "Καζεμίρο" ακολούθησε κι αυτός το δρομολόγιο Σάο Πάουλο - Μαδρίτη. Το 2013 πήγε δανεικός στη Ρεάλ Καστίγια, φέτος στην Πόρτο δανεικός.

Ουίλιαν Ζοζέ (2014)

Από τη Σάντος, στη Ρεάλ Καστίγια το 2014 έπαιξε το πρώτο του ματς απέναντι στην Ουέλβα. Πέτυχε και χατ-τρικ στο ματς εκείνο. Τον Αύγουστο του ιδίου έτους, επέστρεψε στη Βραζιλία.

Λούκας Σίλβα (2015)

Το πιο πρόσφατο πριν τον Ντανίλο. Ντεμπούτο με την Ντεπορτίβο, έφτασε από το Μπέλο Οριζόντε (Κρουζέιρο)και φιλοδοξεί να διακριθεί σε μία θέση που κανείς εκ των συμπατριωτών του, τα κατάφερε.

Πηγή: sport24.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα