Από το στέμμα μέχρι το πιάνο: Στο «σφυρί» 1400 προσωπικά αντικείμενα του Φρέντι Μέρκιουρι

Η έκθεση με περισσότερα από 1000 προσωπικά αντικείμενα του Φρέντι Μέρκιουρι στους Sotheby's του Λονδίνου, πριν από τη δημοπρασία του Σεπτεμβρίου. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)

Περισσότερα από 1.400 προσωπικά αντικείμενα του Φρέντι Μέρκιουρι, όπως κοστούμια που φορούσε στις εμφανίσεις του, χειρόγραφα προσχέδια του «Bohemian Rhapsody» και το πιάνο με ουρά στο οποίο συνέθεσε τις μεγαλύτερες επιτυχίες των Queen, βγαίνουν σε δημοπρασία τον Σεπτέμβριο.

Για ένα μήνα ωστόσο, από σήμερα, Παρασκευή 4

Αυγούστου, η πολύτιμη αυτή συλλογή παρουσιάζεται στον εκθεσιακό χώρο του οίκου Sotheby’s στο Λονδίνο.

Ο περίφημος κόκκινος μανδύας που φόρεσε στην τελευταία εμφάνιση με τους Queen το 1986.  (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)

Ο Μέρκιουρι είχε αφήσει την τεράστια συλλογή των προσωπικών αντικειμένων του στη Μέρι Όστιν, η οποία κατά το παρελθόν υπήρξε σύντροφος του και καλύτερη του φίλη μέχρι το τέλος της ζωής του.

Όλα αυτά τα χρόνια, από τον θάνατο του το 1991 μέχρι σήμερα, παρέμειναν στην έπαυλή του στο δυτικό Λονδίνο.

Η ηλικίας 72 χρονών σήμερα Όστιν, δήλωσε τον Απρίλιο σε συνέντευξη της στο BBC ότι αποφάσισε να πουλήσει σχεδόν όλα τα αντικείμενα για να «κλείσει αυτό το πολύ ιδιαίτερο κεφάλαιο» της ζωής της και να βάλει σε τάξη τις υποθέσεις της.

Μεταξύ των 1400 αντικειμένων είναι τα προσχέδια των επιτυχιών «Don’t Stop Me Now», «We Are the Champions» και «Somebody to Love». Το χειρόγραφο προσχέδιο του «Bohemian Rhapsody» - το οποίο δείχνει ότι ο Mercury πειραματίστηκε με τον τίτλο του τραγουδιού δοκιμάζοντας το «Mongolian Rhapsody» προτού το διαγράψει- αναμένεται να πωληθεί 1 έως 1,5 εκατομμύριο δολάρια.

(AP Photo/Kirsty Wigglesworth)(AP Photo/Kirsty Wigglesworth)

Πρωταγωνιστής ωστόσο, της συλλογής, είναι το αγαπημένο του πιάνο με ουρά Yamaha, η τιμή του οποίου εκτιμάται ότι θα αγγίξει τα 2,5 έως 3,8 εκατομμύρια δολάρια. Το πιάνο, που επέζησε πολλών μετακομίσεων, είχε περίοπτη θέση στην έπαυλή του και βρίσκεται στην καρδιά της μουσικής και προσωπικής ιστορίας του από το 1975 μέχρι τον θάνατό του.

«Ήταν προέκταση του εαυτού του. Δεν κάπνιζε ποτέ στο πιάνο, ούτε ακουμπούσε ποτήρια επάνω του και φρόντιζε να μην το κάνει και κανείς άλλος. Το πιάνο ήταν πάντα πεντακάθαρο», όπως είχε πει η Όστιν.

(AP Photo/Kirsty Wigglesworth)

Στην έκθεση παρουσιάζονται επίσης, τα δερμάτινα μπουφάν του, ο κόκκινος μανδύας και το στέμμα που φόρεσε στην τελευταία εμφάνιση με τους Queen το 1986, η συλλογή του από ιαπωνικά μεταξωτά κιμονό, η συλλογή έργων τέχνης του με έργα Πικάσο, Νταλί και Σαγκάλ, καθώς και τα συλλεκτικά έπιπλα και οι  αντίκες που είχε αποκτήσει. 

(AP Photo/Kirsty Wigglesworth)

Τα χιλιάδες αντικείμενα έχουν μετατρέψει το κομψό κτίριο του οίκου δημοπρασιών στο κεντρικό Λονδίνο σε «ναό του Φρέντι Μέρκιουρι»: Και οι 15 αίθουσες είναι αφιερωμένες στην έκθεση «Freddie Mercury: A World of His Own».

Με πληροφορίες από Associated Press 

Related...«Φωτόνησος»: Η ιστορία μίας μικρής κολεκτίβας στη ΣάμοΠομπηία: Τα θαμμένα μυστικά της Βίλας ΤζουλιάναΟύμα Θέρμαν και Σάμιουελ Λ. Τζάκσον πρώτη φορά μαζί στη μεγάλη οθόνη μετά το Pulp Fiction
Keywords
Τυχαία Θέματα
1400, Φρέντι Μέρκιουρι,1400, frenti merkiouri