Από καλόγριες έως αστροναύτες: Οι γυναίκες - πρωτοπόροι του 2019

Χώρες σε όλο τον κόσμο δεσμεύτηκαν φέτος πως η ισότητα των δύο φύλων θα είναι μια πραγματικότητα το 2030. Αλλά το 2019 ένας νέος δείκτης έδειξε πως ακόμη και τα πιο προοδευτικά και ανεπτυγμένα κράτη δεν κάνουν αρκετά για να εκπληρωθεί αυτός ο στόχος.

Οι γυναίκες συνεχίζουν να λαμβάνουν αποδοχές περίπου 20% χαμηλότερες σε σχέση με τους άνδρες και να αντιστοιχούν σε λιγότερο από το ένα τέταρτο των βουλευτών, σύμφωνα με τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας των Ηνωμένων Εθνών.

Η συμμετοχή των γυναικών στο εργατικό

δυναμικό έχει αυξηθεί τις τελευταίες δεκαετίες, όπως και η ισοτιμία των φύλων σε ανώτατο διοικητικό επίπεδο, αλλά οι γυναίκες συνεχίζουν να έχουν μικρότερη εκπροσώπηση στον επιχειρηματικό κόσμο.

Ποιες είναι όμως οι εξαιρέσεις;

Με το 2019 να εκπνέει το Thomson Reuters Foundation επέλεξε και παρουσιάζει 10 γυναίκες από όλο τον κόσμο που ήταν πρωτοπόρες, η κάθε μια στον τομέα της.

1. Ολοκληρώθηκε ο πρώτος περίπατος στο διάστημα από αμιγώς γυναικείο πλήρωμα2. Η πρώτη γυναίκα πιλότος που πέταξε στο ινδικό ναυτικό 3. Οι πρώτες αυτόχθονες Αμερικανίδες που ορκίστηκαν στο Αμερικανικό Κογκρέσο4. Το Σουδάν διορίζει την πρώτη γυναίκα επικεφαλής του δικαστικού σώματος

5. Η πρώτη γυναικά πρόεδρος της Σλοβακίας αναλαμβάνει καθήκοντα 6. Ο πάπας Φραγκίσκος διορίζει τις πρώτες γυναίκες σε θέσεις -κλειδιά στο Βατικανό 7. Η πρώτη βρετανίδα τζόκεϊ που αγωνίζεται με χιτζάμπ 8. Η πρώτη μαύρη Αφρικανή στο Εβερεστ 9. Η πρώτη αυτόχθων Μεξικανή υποψήφια για Οσκαρ 10. Η εφημερίδα Financial Times αποκτά την πρώτη της διευθύντρια
Keywords
Τυχαία Θέματα