Από καφενείο σε καφενείο για Σκοπιανό και... εκλογές

Με το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων να κυριαρχεί την εβδομάδα που αρχίζει στην πολιτική και διπλωματική ατζέντα, ο πρόεδρος της ΝΔ με μια διπλή κίνηση θα επιχειρήσει να ξεκαθαρίσει στο ανώτερο επίπεδο τόσο τη στάση του κόμματος του στο εθνικό ζήτημα, όσο και τις επόμενες κινήσεις του, για όσο χρονικό διάστημα διαρκούν οι διαπραγματεύσεις.

Μέσα σε αυτό το κλίμα αποκτά ιδιαίτερη σημασία η προγραμματισμένη για την Τρίτη, η συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου τον τομεαρχών, την ίδια ημέρα όπου στην Αθήνα

θα βρίσκεται και ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ για επαφές με τον Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.

Σε αυτή, ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να δώσει ακόμα μια απάντηση στις κυβερνητικές διαρροές για εσωτερική διχογνωμία στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και θα επιστρέψει τις κατηγορίες περί απουσίας θέση στο Σκοπιανό.

Ο κ.Μητσοτάκης θα επαναλάβει ότι ο πρωθυπουργός επιχειρεί να μεταθέσει τις ευθύνες του στη ΝΔ, χωρίς καν να λέει στον ελληνικό λαό ποια είναι η επίσημη θέση της κυβέρνησης.

Θα απαντήσει δε στα περί γαλάζιας υποχρεωτικής στροφής στη γραμμή του Βουκουρεστίου, υπενθυμίζοντας όσα είχε πει ο ίδιος σε δημόσιες ομιλίες του, τον Απρίλιο του 2016 και τον Ιούλιο του 2017 για την σταθερή προσήλωση της ΝΔ στις θέσεις που διατυπώθηκαν στο Βουκουρέστι.

Η κομματική συνεδρίαση, η πρώτη για το νέο έτος, θα αποτελέσει και το σύνθημα μιας πολιτικής επιστράτευσης και εγρήγορσης όλου του στελεχιακού δυναμικού, από τη στιγμή που στην οδό Πειραιώς δεν έχουν εγκαταλείψει τις εκτιμήσεις ότι το 2018 είναι πολύ πιθανόν να αποτελέσει μια εκλογική χρονιά.

Με αιχμή και πάλι το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ - και όχι μόνο - ο Κυριάκος Μητσοτάκης οργανώνει για την ερχόμενη Τετάρτη περιοδεία στους νόμους Πέλλας και Ημαθίας όπου προγραμματίζει να επισκεφθεί συνολικά 14 πόλεις και χωριά.

Κατά την εκεί παρουσία του - σύμφωνα με το νέο μοντέλο εμφανίσεων που εγκαινιάζει - δεν θα απευθυνθεί στον κόσμο και τους ψηφοφόρους του μέσω ομιλιών σε οργανωμένους κλειστούς χώρους, αλλά επιθυμεί να ανοίξει ξεχωριστές συζητήσεις σε καφενεία και πλατείες και να ανοίξει διάλογο με τους συγκεντρωμένους.

Keywords
Τυχαία Θέματα