Απλές ιδέες για να διακοσμήσουμε το πασχαλινό τραπέζι

Το βράδυ της Ανάστασης και την ημέρα του Πάσχα, η οικογένεια μαζεύεται γύρω από το γιορτινό τραπέζι που έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο με τα παραδοσιακά καλούδια. Την μαγειρίτσα, τα κόκκινα αυγά, τα πασχαλινά τσουρέκια και τα μυρωδάτα κουλουράκια και φυσικά το αρνί ή το κατσικάκι, που όλοι ανυπομονούν μετά από ημέρες νηστείας να απολαύσουν.

Τι πιο όμορφο λοιπόν, αυτό το πασχαλινό τραπέζι να έχει διακοσμηθεί με μικρές λεπτομέρειες που θα δώσουν άλλο χρώμα στην

οικογενειακή συγκέντρωση.

Στρώσε το αγαπημένο σου τραπεζομάντιλο και τα σερβίτσια και φέρε την άνοιξη στο τραπέζι σου. Άλλωστε το Πάσχα, έρχεται φέτος μαζί με την γιορτή των λουλουδιών. Λίγα πολύχρωμα λουλούδια θα δώσουν μια αίσθηση φρεσκάδας στο τραπέζι μαζί με τα πολύχρωμα πασχαλινά αυγά.

Τα παιδιά αγαπούν να δημιουργούν. Δώσε τους την δυνατότητα να στολίσουν τα πιάτα με μικρές πασχαλινές ζωγραφιές και δημιουργίες και θα είναι πολύ χαρούμενα εάν εκείνη την ημέρα, τα χρωματιστά τους λαγουδάκια έχουν τη θέση τους στο γιορτινό τραπέζι της οικογένειας.

Δημιούργησε μικρές «φωλιές» για τα πασχαλινά αυγά με τις λινές σου πετσέτες ή τοποθέτησέ τα σε μικρά καλαθάκια δίπλα από το κάθε πιάτο, βάλε πολύχρωμα βάζα με λουλούδια και στεφανάκια και το τραπέζι σου, θα έχει τα χρώματα και τις μυρωδιές της άνοιξης με τις παραδοσιακές γεύσεις του Πάσχα.

Δεν χρειάζονται πολλά για να πετύχεις μια ευχάριστη οικογενειακή ατμόσφαιρα. Λίγη φαντασία και πολύ αγάπη!

Πρώτη δημοσίευση στο www.womenslife.gr

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΕλληνικό Πάσχα: πρωτότυπα γαστρονομικά δώρα από μικρούς Έλληνες παραγωγούςΠασχαλινά δώρα και λαμπάδες από τα πωλητήρια των μουσείων
Keywords
Τυχαία Θέματα