Απεβίωσε ο πρώην βουλευτής Ιπποκράτης Σαββούρας

Ο πρώην βουλευτής της Β' Αθηνών και ιδρυτής του κόμματος «Κίνημα Εθνικής Αντίστασης», Ιπποκράτης Σαββούρας, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών, έπειτα από ανακοπή καρδιάς που υπέστη.

Ο εκλιπών υπήρξε κτηνίατρος στο επάγγελμα, ενώ στη διάρκεια της επτάχρονης δικτατορίας ανέπτυξε ενεργή αντιστασιακή δράση, επιχειρώντας ανεπιτυχώς ακόμα και τη δολοφονία του δικτάτορα Παπαδόπουλου.

Στις εκλογές
του 1974 ήταν υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στην εκλογική περιφέρεια Β΄ Αθήνας και εξελέγη για πρώτη και μοναδική φορά βουλευτής με 12.882 ψήφους.

Ωστόσο, παρέμεινε πιστός στις φιλομοναρχικές απόψεις του, παρά το αρνητικό για το βασιλικό πολίτευμα αποτέλεσμα που προέκυψε στο δημοψήφισμα του 1974. Ήταν μέλος φιλοβασιλικής οργάνωσης και το 1976 στο σπίτι του ανακαλύφθηκε μεγάλο οπλοστάσιο, με αποτέλεσμα να διαγραφεί από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στις 13 Ιανουαρίου 1976 και να αρθεί η βουλευτική του ασυλία.

Το 1989 επέστρεψε στη Νέα Δημοκρατία επί Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ενώ το 2002 προσχώρησε στο ΛΑΟΣ, έπειτα από την άρνηση του Κώστα Καραμανλή να του δώσει το χρίσμα του κόμματος ως υποψηφίου Δημάρχου Π. Φαλήρου.

Η κηδεία του πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στον Ιερό Ναό της Παναγίτσας, στο Π. Φάληρο.
Keywords
Τυχαία Θέματα