Απελάσεις αμερικανών διπλωματών εξετάζει η Μόσχα ως απάντηση σε αντίστοιχη ενέργεια των ΗΠΑ

Την απέλαση 35 αμερικανών διπλωματών αλλά και την απαγόρευση χρήσης από τη διπλωματική αποστολή των ΗΠΑ μιας ντάτσας αλλά και μιας αποθήκης στη Μόσχα, προωθεί η Μόσχα.

Την πρόταση αυτή έχει υποβάλλει ο ρώσος Υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ στον πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν ως μια πρώτη αντίδραση στην απόφαση των ΗΠΑ να απελάσουν επίσης επίσης 35 ρώσους διπλωμάτες -οι οποίοι είναι ύποπτοι για κατασκοπία-
αλλά και να επιβάλουν κυρώσεις σε δύο ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών. Οι αποφάσεις ήρθαν ως αντίμετρα μετά τις κατηγορίες περί κυβερνοεπιθέσεων αμερικανικών πολιτικών κομμάτων και την κατά συνέπεια εμπλοκή στις αμερικανικές εκλογές από τη Ρωσία.

Όπως είπε ο κ.Λαβρόφ, η Ρωσία σε καμία περίπτωση δεν θα αφήσει αναπάντητες τις αμερικανικές κυρώσεις ενώ απέρριψε ως αβάσιμες τις κατηγορίες που αποδίδει η Ουάσινγκτον στη Μόσχα.

Διαβάστε επίσης: Χολή στάζει η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ για τον «αποτυχημένο νομπελίστα» Ομπάμα

Ο εκπρόσωπος του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν είχε δηλώσει το βράδυ της Πέμπτης ότι ο νέος γύρος κυρώσεων που επιβλήθηκαν από τις ΗΠΑ στη Ρωσική Ομοσπονδία αποτελεί μια εξέλιξη η οποία πλήττει τις διμερείς σχέσεις.

Ο πρόεδρος Πούτιν, πρόσθεσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, θα δώσει εντολή να επιβληθούν «προσήκοντα» αντίποινα στις αμερικανικές κυρώσεις, οι οποίες συμπεριλαμβάνουν την απέλαση 35 διπλωματών που η Ουάσινγκτον θεωρεί κατάσκοπους και κήρυξε ανεπιθύμητους.

Σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους, ο Πεσκόφ είπε ότι η Μόσχα αμφιβάλλει για την αποτελεσματικότητα που μπορούν να έχουν τέτοιου είδους μέτρα καθώς η σημερινή κυβέρνηση των ΗΠΑ παραδίδει την εξουσία σε τρεις εβδομάδες.

Πέραν των απελάσεων η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε ότι κλείνουν δύο ρωσικά κτιριακά συγκροτήματα στη Νέα Υόρκη και στο Μέριλαντ.

Πηγή: Reuters

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα